AfterDawn logo

OpenAI kehittää jo korvaajaa GPT4 -tekoälylleen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailman tunnetuin tekoäly-yhtiö, amerikkalainen OpenAI on jo kehittämässä seuraajaa nykyisin käytössä olevalle GPT-4 -kielimallilleen.

New York Timesin haastattelussa (maksumuuri) yhtiö kertoo seuraavan tekoälymallin olevan tärkeä askel matkalla kohti ns. AGIa.

AGI eli Artificial General Intelligence, suomeksi yleinen tekoäly on useimpien tekoälytutkijoiden todellinen tavoite - tai ainakin haave. AGI ei olisi kielimalli, vaan se olisi tekoäly, joka osaisi oikeasti ajatella - tai ainakin siinä laajuudessa kuin me, ihmiset, ajattelun pystymme ymmärtämään.

AGIn perusvaatimukseksi on asetettu tekoälytutkijoiden taholta se, että tekoäly on todellinen AGI/yleinen tekoäly silloin, kun se pystyy suorittamaan minkä tahansa tehtävän, minkä ihminenkin pystyisi suorittamaan.


Seuraava OpenAI:n tekoälymalli siis ei ole AGI, mutta yhtiö uskoo sen olevan jälleen askel matkalla AGIn valmistumiseen. OpenAI on asettanut yhtiön sisäisen komitean analysoimaan tulevan tekoälymallin turvallisuutta ja eettisyyttä ennenkuin se julkaistaan laajemmalle yleisölle.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki