AfterDawn logo

ABC-lataus saa 300 uutta latauspistettä tänä vuonna

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomeen on luvassa runsaasti uusia sähköajoneuvojen latauspisteitä tänä vuonna. K-lataus tekee yhteistyötä Kempowerin kanssa ja kasvattaa pisteiden määrää yli sadalla suurtehopisteellä. S-ryhmän latausverkosto ABC-lataus puolestaan saa noin 300 uutta latauspistettä.

"Panostamme uusissa avauksissa ja asemien laajennuksissa erityisesti kohteisiin, joissa latauksen kysyntä on kovimmillaan. Jatkossa myös ruuhka-aikoina latauksen saatavuus paranee suosituimmilla asemilla. Suomen suurin teholatausverkostomme on jo kattavasti tarjolla eri puolilla maata, mutta jatkamme laajentumista kunnianhimoisesti", kertoo ABC-latauksesta SOK:lla vastaava Olli Tervonen.

S-ryhmän tiedotteen mukaan suurin osa näistä noin 300:sta tänä vuonna avattavasta ABC-latauspisteestä on suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW).

Osuuskauppa Hämeenmaa avaa tänä vuonna ABC-latauksen ensimmäiset megawattien tehoiset asemat, kun se laajentaa suosittuja ABC-latausasemiaan Riihimäen, Lahden Renkomäen, Heinolan, Forssan ja Hämeenlinnan Tiiriön ABC-asemilla.


S-ryhmän suunnitelmissa on laajentaa asemia 20 uudella latauspisteellä, ja nostaa asemien kokonaistehot kahteen megawattiin eli 2000 kilowattiin.

Tervosen mukaan 20–30 latauspisteen ja teholtaan megawattikokoluokan asemia voi Suomen ja myös Euroopan mittakaavassa kutsua jättiasemiksi.

Asemien laajennukset otetaan käyttöön syksyn aikana.

Yhteensä ABC-latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 310 asemaa. Näissä on lähes 2000 latauspistettä. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 988, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 243 ja suurteholatauspisteitä (teho max. 200 kW) 704 kappaletta.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki