AfterDawn logo

Samsung paniikkitilaan: Pomot tekemään kuusipäiväistä työviikkoa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kuluttajaelektroniikkajätti Samsung on siirtynyt täyteen paniikkitilaan. Taustalla ei ole niinkään kännyköiden myynnin sakkaaminen (Samsung nousi hiljattain maailman suurimmaksi kännykkävalmistajaksi), vaan valuuttakurssit.

Samsungin kotimaan, Etelä-Korean, valuutta won on romahtanut viime aikoina suhteessa suurimpiin maailmanvaluuttoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin ja euroon. Lisäksi öljyn hinnan nousu ja korkojen nousu ovat purreet yhtiön talouteen.

Paniikkitilaa on toteutettu siten, että yhtiön ylin johto on siirtynyt tai siirtymässä kuusipäiväiseen työviikkoon. Muutos ei siis koske yhtiön työntekijöitä, vaan yritysjohtoa.

Muutos koskettaa lähes kaikkia Samsungin tytäryhtiöitä, mm. Samsung Electronicsia ja maailman suurinta näyttöpaneelien valmistajaa Samsung Displayta.

Vaikka länsimaissa Samsung tunnetaan lähinnä elektroniikasta, on yhtiö korealaiseen tapaan chaebol eli jättimäinen monialayritys. Korealaislähteiden mukaan sama hälytystila koskee myös yhtiön vakuutusliiketoimintaa ja yhtiön omistamia pankkeja.


Samsungiin kuuluu kaiken kaikkiaan yli 70 tytäryhtiötä ja yhtiö on mm. yksi maailman suurimmista laivoja valmistavista yhtiöistä ja Korean yksi suurimmista luottokorttiyhtiöistä. Samsung omistaa myös mm. vaatebrändin.

Kuusipäiväiseen työviikkoon siirretyt johtajat voivat valita sen, tekevätkö he kuudennen työpäivän lauantaina vai sunnuntaina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki