AfterDawn logo

Google harkitsee HubSpotin ostoa, hintalappu yli 30 miljardia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Google on historiansa aikana tehnyt lukuisia yritysostoja, mutta yhtään täysin jättimäisen kokoista yrityskauppaa nykyisin Alphabetinä tunnettu yhtiö ei ole tehnyt.

Googlen historian suurin yrityskauppa tapahtui vuonna 2011, kun Google osti itselleen Motorolan puhelinliiketoiminnan. Sittemmin tuo 12,5 miljardia dollaria maksanut ostos myytiin Lenovolle, joka omistaa Motorolan tänäkin päivänä.

Mutta nyt Reutersin lähteet kertovat, että teknologiajätti olisi pohtimassa kertaluokkaa suurempaa ostosreissua.

Ostokohteena olisi HubSpot, joka tarjoaa verkon markkinointiratkaisuja yrityksille. Monille pienemmille yhtiöille HubSpot on tuttu etenkin sosiaalisen median julkaisujen automatisoinnista ja seurannasta.


HubSpot on pörssilistattu yhtiö ja sen markkina-arvo on tällä hetkellä noin 35 miljardia dollaria (noin 32,3 miljardia euroa).

Reutersin tietojen mukaan Googlen emoyhtiö Alphabet on keskustellut sijoituspankkiiriyhtiöiden kanssa HubSpotin ostamisen teknisistä puolista. Eli käytännössä keskustelun alla on se, paljonko Alphabetin pitäisi maksaa HubSpotista ja toisekseen se, voiko Alphabet ylipäätään ostaa HubSpotin.

Teknologiajätit on puristettu viime vuosina ahtaalle sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, niiden järisyttävän suuren vaikutusvallan vuoksi. Molemmilla puolilla valtamerta ollaan oltu vahvasti sillä linjalla, että megafirmat eivät voi jatkossa ostaa kilpailijoitaan pois markkinalta, eivätkä laajentaa määräävän markkina-asemansa laajentamista yritysostojen kautta.

Alphabetilla on vapaata pääomaa lojumassa "pankkitilillään" yli 110 miljardin dollarin edestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki