AfterDawn logo

Dell: Etätyöntekijöitä ei enää ylennetä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

IT-jätti Dell on ollut vuosien ajan - jo ennen koronapandemiaa - yksi etätyötä suosivista teknologiajäteistä, mutta nyt tuuli näyttää kääntyneen.

Toukokuusta alkaen Dellin sisäisen ohjeistuksen mukaan etätyöntekijöitä ei enää ylennetä yhtiön sisällä, missään tilanteessa.

Yhtiö jaottelee työntekijänsä toimistolla vietettyjen työpäivien mukaan ja jakaa työntekijänsä kahteen leiriin: etätyöntekijät ja hybridityöläiset. Hybridityöntekijäksi lasketaan ne työntekijät, jotka tekevät vuosineljänneksen aikana vähintään 39 työpäivää toimistolla. Kotimaisella viiden päivän työviikon laskentakaavalla kolmessa kuukaudessa on reilut 60 työpäivää, joten hybridityöntekijäksi laskeminen vaatii sen, että toimistolla työskentelee joka toinen päivä.

Business Insiderin käsiinsä saaman sisäisen muistion mukaan Dell ei varsinaisesti kiellä etätöitä. Mutta yhtiö korostaa viestissään sitä, että etätyötä suosivat tekevät tietoisen valinnan: etätöitä tekeviltä katoavat ylenemismahdollisuudet.


Myöskään yhtiön sisäisissä tehtäväkierroissa etätyöntekijöitä ei enää oteta huomioon, eli myöskin tiimien väliset siirrot muuttuvat mahdottomiksi etätyöntekijöille.

Yhdysvaltalainen keskuspankki julkisti hiljattain tutkimuksen, jonka mukaan etätyö ei vaikuta työn tuottavuuteen millään tavalla. Eli etätyö ei tutkimuksen mukaan paranna eikä heikennä tuottavuutta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki