AfterDawn logo

Windows 11 Insiderin käyttäjät voivat nyt käyttää Android-laitetta webkamerana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Microsoft on jo hyvän aikaa kehitellyt ominaisuutta, joka mahdollistaa Android-puhelimen kameran käytön Windows-tietokoneen webkamerana. Nyt kehitys on edennyt siihen pisteeseen, että Windows Insider -kanavan Windows 11 -käyttäjät voivat tämän ottaa käyttöön. Myöhemmin ominaisuus saapuu myös muiden käytettäväksi.

Käyttö onnistuu langattomasti, ja siinä hyödynnetään Puhelinlinkki- ja Linkki Windowsiin-ohjelmistoja. Käyttöä varten tulee olla vähintään Android 9 -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin ja Linkki Windows-sovelluksen 1.24012 tai uudempi versio.

Webkamerana voi hyödyntää Android-puhelimen tai -tabletin etu- ja takakameraa. Näiden välillä voi myös vaihdella käytön aikana. Lisäksi käyttöön voi ottaa erilaiset videotehosteet.

Android-puhelin yhdistettynä Windows-koneen webkameraksi


Jo aiemmin Samsung kertoi tämän ominaisuuden saapumisesta Galaxy Book-tietokoneisiin ja Samsungin puhelimiin.

Puhelimen Windows-koneen webkamerana on onnistunut kolmannen osapuolen ratkaisuilla jo aiemminkin. Lisäksi esimerkiksi Motorolan puhelimissa ominaisuus on ollut jo jonkin aikaa ja Google lisäsi suoraan Androidiin tuen, jolla puhelimen saa muutettua webkameraksi, mutta tuki tosin löytyy vain muutamista malleista. Myös Applelta löytyy vastaava Jatkuvuuskamera-toiminto, jolla iPhonea pystyy käyttämään Macin verkkokamerana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki