AfterDawn logo

Samsungin puhelinta voi pian käyttää Galaxy Book4:n webkamerana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung julkisti hiljattain Galaxy Book4 -sarjan kannettavat tietokoneet, ja nyt Samsung ja Microsoft ovat yhteistyössä julkaisseet koneelle uusia toimintoja.

Samsungin Galaxy -puhelinta voi pian käyttää Galaxy Book4 -kannettavan webkamerana langattomasti.

Puhelimen parempilaatuista kameraa voi näin hyödyntää esimerkiksi Microsoft Teams -kokouksissa tai muissa videopuheluissa. Käyttäjä voi helposti vaihtaa etu- ja takakameran välillä sekä hyödyntää etäkokouksessa älypuhelimen muita ominaisuuksia, kuten taustan sumennusta ja automaattista kuvanrajausta.

Tietokoneen ja puhelimen välillä hyödynnetään Link to Windows' -toimintoa ja Microsoft Phone Link -sovellusta. Ominaisuus siis toimii ainakin aluksi vain Galaxy Book4 -koneessa ja Galaxy-puhelimessa tulee olla OneUI 1.0 tai uudempi.

Kummassakin laitteessa tulee olla sama Microsoft-tili ja käytössä sama Wifi-verkkoyhteys.


Lisäksi koneen ja älypuhelimen välille lisätään tekoälyä Microsoft Copilotin muodossa. Myös tässäkin hyödynnetään 'Link to Windows' -toimintoa.

Microsoft Copilot voi Galaxy Book4 -koneessa etsiä Galaxy-puhelimen viestejä ja tehdä niistä yhteenvetoja. Tietokone voi myös luoda viestejä ja lähettää niitä käyttäjän puolesta.

"Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta Copilot voi vaikkapa etsiä ystäviesi lähettämistä viesteistä ravintolasuosituksia ja hakea verkosta asiakasarvioita sekä lähettää kumppanillesi kutsun lähteä illalliselle – PC:si kautta. Galaxy Book4 -sarjan laitteiden ansiosta sinun ei tarvitse avata ja käyttää useita eri sovelluksia puhelimellasi tietojen hakemiseen ja koostamiseen, vaan voit hyödyntää älypuhelimesi ominaisuuksia nopeammin ja älykkäämmin."

Nämä ominaisuudet tulevat saataville maaliskuusta alkaen. Samsung kertoo, että yhteistyön myötä luvassa myös muitakin älyominaisuuksia Galaxy Book4 -sarjaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT