AfterDawn logo

Taittuva lisänäyttö läppärille - Asus ZenScreen Fold

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Taittuvat näytöt ovat olleet viime vuosina kasvava trendi kännyköissä, mutta niissäkin niiden markkinaosuus on jäänyt marginaalisen pieneksi. Sen lisäksi taittuvan näytön konseptia on kokeiltu monissa muissakin tuoteryhmissä - ilman mitään valtavan innostunutta vastaanottoa.

Nyt vaikuttaa siltä, että taiwanilainen Asus on keksinyt jotain näppärää - yksinkertaisesti jättämällä kaiken muun pois.

Eli Asuksen uutuus ZenScreen Fold OLED on kaikessa yksinkertaisuudessaan 17-tuumainen näyttö, jonka voi taittaa kahtia ja heittää reppuun.

Näyttö on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan läppärin kaveriksi sopiva, helposti kannettava lisänäyttö. Erikoisen siitä tekee sen pieni koko kannettuna - ja iso koko käytössä.

Taitettuna ZenScreen Fold OLED taittuu 12,5" näytön kokoiseksi. Painoa näytöllä on 1,17kg eli suhteellisen tyypillisen nykyaikaisen kannettavan tietokoneen verran.

Resoluutiota näyttö tarjoaa 2560x1920 verran, eli se vastaa käytännössä kahta päällekkäin laitettua FullHD-näyttöä, jota voi käyttää joko pysty- tai vaakasuunnassa.


Näyttö ottaa videosignaalin ja tarvitsemansa virran suoraan USB-C -portin kautta. USB-C -portteja on kaksi, eli jos tietokone ei pysty antamaan tarpeeksi virtaa, voi näyttöön kytkeä oman USB-C -virtalähteen kiinni. Myös mini-HDMI -liitäntä löytyy, sitä tarvitseville.

Asus ei ole toistaiseksi kertonut uutuuden hintaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT