AfterDawn logo

Samsungin Galaxy Book4 -sarjan koneet ovat tehokkaampia ja sisältävät kosketusnäytön

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung julkisti Galaxy Book4 -sarjan kannettavat tietokoneet. Sarjaan kuuluvat Galaxy Book4 Ultra, Book4 Pro ja Book4 Pro 360. Laitteet tulevat Suomessa myyntiin vuoden 2024 alussa.

Samsungin mukaan uusi sarja on varusteltu uudella älykkäällä prosessorilla, entistä eloisammalla ja vuorovaikutteisemmalla näytöllä sekä vahvalla turvajärjestelmällä.

"Samsung pyrkii jatkuvasti tarjoamaan uusia ratkaisuja, jotka parantavat ja yksinkertaistavat käyttäjiemme arkipäivää. Galaxy-ekosysteemi mahdollistaa avoimen yhteistyön elektronisten tuotteidemme ja muiden brändien välillä. Hyvä esimerkki tästä on uusi Galaxy Book4 -sarja, jonka voi yhdistää kaikenlaisiin tietokoneisiin, puhelimiin, tabletteihin ja moniin muihin laitteisiin. Tämä teknologia tarjoaa käyttäjille sulavamman ja paremmin integroidun kokemuksen kannettavaan tietokoneeseen", kertoo Anders Elmby, Samsungin Pohjoismaiden MX-divisioonan johtaja.

Galaxy Book4 Ultrassa on 16-tuumainen 2880 x 1800 pikselin tarkkuutta hyödyntävä kosketusnäyttö. 16:10 -kuvasuhteen näyttö hyödyntää AMOLEDia ja sen virkistystaajuus yltää 120 hertsiin. Kirkkaus yltää 400 nitiin ja näyttö tulee 120 prosenttisesti DCI-P3 -väriavaruutta.


Vastaavanlainen 16-tuumainen näyttö löytyy myös Book4 Pro 360 mallista ja Book4 Prosta. Jälkimmäisestä löytyy myös 14-tuumainen versio. Siinä on myös 2880 x 1800 pikselin tarkkuus.

Kaikissa kolmessa mallissa on nyt kosketusnäyttö, joten Galaxy Book4 -sarjasta löytyy selkeän katselukokemuksen lisäksi hyvin vuorovaikutteinen käyttökokemus. Samsungin mukaan Windows 11 -käyttöjärjestelmää hyödyntävissä koneissa on kosketukseen optimoitu käyttöliittymä.

Henkilö käyttämässä Samsung Galaxy Book4 sarjan kannettavan tietokonetta kosketusta hyödyntäen

Koneiden suorituskyvystä vastaa uudet Intel Core Ultra -prosessorit. Book4 Ultrassa on Core Ultra 9 tai Core Ultra 7, kun muissa malleissa on Core Ultra 7 tai Core Ultra 5.

Samsung kertoo uuden piirin tuovan käyttäjien ulottuville kiinnostavia uusia tekoälytoimintoja ja auttaa tehostamaan tuottavuutta.

Grafiikoista Book4 Ultrassa vastaa joko NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU tai GeForce RTX 4050 Laptop GPU. Muissa malleissa grafiikoista vastaa Intel Arc.

Galaxy Book4 Ultra vähentää lämpöä ja tuulettimen melua uudella optimaalisella jäähdytysjärjestelmällä, johon kuuluu 11 prosenttia laajempi höyrykammio ja epätasaisella siipivälillä varusteltu kaksoistuuletin.

Ultrassa on myös tehokas akun lataus, sillä kone tulee 140 watin latausta.

Samsung tuo matkapuhelimistaan tutun tietoturva-alusta Samsung Knoxin nyt myös ensimmäistä kertaa Galaxy Book -sarjaan parantaen tietoturvaa sirutasolta asti. Kaikissa kolmessa mallissa on uusi erillinen Samsung Knox -turvapiiri, joka suojelee kriittisiä järjestelmätietoja erikseen.

Koneista löytyy Thunderbolt 4, USB-A, HDMI 2.1 Micro SD-korttipaikka, kuulokeliitäntä, Wifi 6E, Bluetooth 5.3, Full HD webkamera, AKG Quad -kaiuttimet ja kaksoismikrofonit.

Galaxy Book4 -sarja tulee progressiivisesti saataville valituilla markkinoilla, alkaen Koreasta tammikuussa 2024. Hinnat ja saatavuus Suomessa ilmoitetaan vuoden 2024 alkupuolella.


Viime vuoden Book3-sarjan hinnat alkoivat esimerkiksi Book3 Ultran kohdalla 2899 eurosta.

Galaxy Book4 Ultra on saatavilla 16-tuumaisena Moonstone Gray -värissä. Galaxy Book4 Pro tulee saataville 14 ja 16 tuuman kokovaihtoehdoissa Moonstone Gray- ja Platinum Silver -värivaihtoehdoissa. Galaxy Book4 Pro 360 tulee saatavilla 16-tuumaisena sekä Moonstone Gray- että Platinum Silver -väreissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT