AfterDawn logo

LG julkisti vuoden 2024 OLED-televisiot

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

LG julkisti uudet OLED-televisiot juuri ennen CES 2024 -messuja, jossa televisiot ovat esillä. LG julkisti uudet OLED-televisiot juuri ennen CES 2024 -messuja, jossa televisiot ovat esillä. Vuoden 2024 mallistoon kuuluvat B4-, C4-, G4- ja M4-sarjat. Uusia A-sarjan malleja LG ei tällä kertaa julkistanut.

G4- ja M4-televisiot edustavat LG:n parhaimmistoa. Viime vuoden mallien tapaisesti nämä hyödyntävät kehittynyttä MLA (Micro Lens Array) -teknologiaa, joka parantaa kirkkautta.

G4- ja M4-mallien kohdalla MLA-teknologiaa hyödynnetään nyt myös 83-tuumaisen mallin, kohdalla, kun viime vuoden mallistossa sen käyttö rajoittui koon osalta 77-tuumaiseen malliin.

M4-televisiosta löytyy myös 97-tuumainen versio, mutta siinä ei käytetä MLA-teknologiaa. G4- ja M4-televisiot ovat pitkälti samanlaisia, mutta M4-televisiot hyödyntävät Zero Connect -tekniikkaa langattoman kuvan ja äänen siirtämiseen. LG toi M3-sarjan televisiot myyntiin Suomessa syksyllä.


G4- ja M4-mallit käyttävät uutta Alpha 11 -prosessoria. Se tarjoaa tarjoaa 70 prosenttia paremman graafisen suorituskyvyn ja 30 prosenttia nopeamman käsittelynopeuden edeltäjäänsä verrattuna. Piiri myös kykenee tuottamaan virtuaalisen 11.1.2-surround-äänen televisioiden omien kaiuttimien kautta. C4-televisiot käyttävät Alpha 9 -piiriä, kun taas B4:ssa on Alpha 8.

LG:n suosituin OLED-sarja on C-sarja. C4-mallit eivät käytä MLA-teknologiaa, mutta tämän vuoden mallit yltävät jopa 144 hertsin virkistystaajuuteen. Myös G4- ja M4-televisioissa virkistystaajuus yltää 144 hertsiin.

C4-sarjan kokovaihtoehdot ovat 42, 48, 55, 65, 77 ja 83 tuumaa. Kaksi pienintä mallia on viime vuoden vastaaviin nähden selvästi kirkkaampia, kun taas muut mallit ovat jonkin verran kirkkaampia, kertoo flatpanelshd.com.

B4-televisioissa on nyt neljä HDMI 2.1 -liitäntää, mutta näiden kohdalla virkistystaajuus jää 120 hertsiin.

Televisioiden ominaisuuksien listalta löytyy myös muun muassa Dolby Vision, Dolby Atmos ja VRR. Langattomasti televisioon voi lähettää sisältöä Chromecastin ja Apple AirPlay 2:n avulla. Televisiot käyttävät uusinta webOS 24 --käyttöjärjestelmää ja televisiot saavat päivityksiä pitkään, sillä LG lupaa tuoda televisioille päivityksiä jopa viiden vuoden ajan.

Hinnoista ja saatavuudesta kuullaan myöhemmin. Viime vuoden mallisto saapui Suomeen kevään aikana ja esimerkiksi C3-sarjan hinnat alkoivat 2699 eurosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT