AfterDawn logo

MacBook Pron saa nyt mustana ja tehokkaammalla M3 -piirillä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Apple julkisti yöllä pitämässään tilaisuudessa M3-sarjan järjestelmäpiirit sekä niitä käyttävät MacBook Pro-kannettavat ja iMacin.

14-tuumaisen MacBook Pron saa M3- tai M3 Pro-piirillä. Suuremman 16-tuumaisen mallin puolestaan saa M3 Prolla tai M3 Maxilla varustettuna.

Edelliset MacBook Prot Apple esitteli tammikuussa. Näihin nähden ulkoisesti suurin uudistus on se, että M3 Prolla tai M3 Maxilla varustetun mallin saa nyt mustana värinä (tähtimusta). M3:n saa tähtiharmaana tai hopeana.

Kaikissa MacBook Pro -malleissa on Liquid Retina XDR -näyttö, sisäänrakennettu 1080p-kamera, kuuden kaiuttimen äänijärjestelmä, laaja valikoima liitäntävaihtoehtoja (Thunderbolt / USB 4, HDMI, muistikorttipaikka, kuulokeliitäntä, MagSafe) ja jopa 22 tunnin akunkesto.


Suurin uudistus tuodaan uusilla piireillä.

M3-sarjan piirit valmistetaan iPhone 15 Pron A17 Pro -piirin tavoin 3 nanometrin tuotantoprosessilla, joka parantaa suorituskykyä ja pienentää energiankulutusta.

Piirit tukevat laitteistokiihdytettyä säteenseurantaa, jota pelikehittäjät voivat hyödyntää peleissään aidoimman valon ja varjojen saavuttamiseksi.

Applen mukaan M3-piirillä varustettu 14-tuumainen MacBook Pro on jopa 60 prosenttia tehokkaampi kuin M1-piirillä varustettu 13-tuumainen MacBook Pro.

14- ja 16-tuumainen M3 Pro -piiriä hyödyntävä MacBook Pro on jopa 40 prosenttia nopeampi kuin 16-tuumainen MacBook Pro M1 Pro -piirillä.

Kaikista tehokkain malli eli M3 Maxilla varustettu MacBook Pro on jopa 2.5 kertaa nopeampi kuin 16-tuumainen MacBook Pro M1 Max -piirillä. M3 Max tukee jopa 128 gigatavun käyttömuistia.

erivärisiä iMac tietokoneita

Kannettavien koneiden lisäksi Apple julkisti iMac-pöytäkoneen M3 -piirillä.

Ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan iMac on pitkälti samanlainen. Uusi M3 tuo kuitenkin parannuksen tehoihin, sillä aiempi iMac oli saatavilla M1-piirillä.

Applen mukaan M3-piirillä varustettu iMac tarjoaa edeltäjäänsä verratessa jopa tuplasti tehokkaamman suorituskyvyn.

MacBook Pro ja iMac hinnat

M3-piirin omaavan 14-tuumaisen MacBook Pron hinta alkaa 2069 eurosta. Tässä on 8 gigatavua muistia ja 512 gigatavua tallennustilaa.

18 gigatavun muistin ja 512 gigatavun tallennustilan omaava 14-tuumainen M3 Pro MacBook Pro maksaa 2629 euroa.

16-tuumaisen M3 Pro MacBook Pron kohdalla hinnat alkavat 3129 eurosta ja M3 Maxin kohdalla 4379 eurosta.


Kaikista kallein malli, eli 16-tuumainen M3 Max, jossa on 128 gigatavua käyttömuistia ja 8 teratavua tallennustilaa, maksaa 8659 euroa.

M3-piirin omaavan iMacin hinnat alkavat 1649 eurosta. Tässä mallissa on 8-ytiminen prosessori, 8-ytiminen näytönohjain, 8 gigatavua käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa.

Laitteet ovat tilattavissa nyt ja toimitukset käynnistyvät 7. marraskuuta alkaen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT