AfterDawn logo

Apple julkaisi M2 Pro- ja M2 Max-piirillä varustetut MacBook Pro -kannettavat

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Apple julkisti tänään aiemman Applen M2 -piirin jatkoksi tehokkaammat M2 Pro- ja M2 Max-piirit sekä niitä käyttävät koneet.

Uusia koneita ovat 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -kannettavat sekä Mac mini.

Mac mini on varustettu M2- tai M2 Pro-piirillä, kun taas uusissa MacBook Pro -kannettavissa on M2 Pro- tai M2 Max-piiri.

5 nanometrin tekniikkaan perustuvat piirit tarjoavat huimasti suorituskykyä. Apple antaa esimerkiksi kuvien prosessoinnin Adobe Photoshopissa. M2 Prolla varustetulla MacBook Prolla prosessointi hoituu 40 prosenttia nopeammin kuin M1 Pro -piiriin perustuvalla koneella ja 80 prosenttia nopeammin, kun vastassa on Intel Core i9 -piiriä käyttävä MacBook Pro.


M2 Max on tietenkin vieläkin nopeampi ja tehokkaampi. Siinä on 67 miljardia transistoria eli 10 miljardia enemmän kuin M1 Max -piirissä. Tavallisessa M2 -piirissä näitä on 20 miljardia ja M2 Prossa 40 miljardia.

M2 Prossa on 10 tai 12 ydintä ja jopa 19-ytiminen näytönohjain. M2 Max on 12-ytiminen prosessori jopa 38-ytimisellä näytönohjaimella. M2 Pron pariksi saa jopa 32 gigatavua yhteismuistia, kun M2 Maxin kaveriksi sitä saa peräti 96 gigatavua.

Ulkoisesti uudet MacBook Prot muistuttavat aiempaa MacBook Prota. Koneissa on siis näyttölovella varustettu 14 tai 16 tuuman Liquid Retina XDR ‑näyttö, kolme Thunderbolt 4 ‑porttia, HDMI-portti ja MagSafe 3 ‑portti. Akunkeston osalta laitteet ovat saaneet parannusta, sillä 16-tuumainen malli yltää jopa 22 tunnin kestoon.

Mac mini on puolestaan pienikokoinen pöytäkone, jossa on nyt siis tehokkaampi piiri. Laitteessa on kaksi Thunderbolt 4 ‑porttia (M2) tai neljä Thunderbolt 4 ‑porttia (M2 Pro), HDMI, kaksi USB-A -porttia, Ethernet -portti ja kuulokeliitäntä.

Uudet koneet ovat nyt tilattavissa Suomessa ja saataville ne tulevat 24. tammikuuta.

M2-piirillä varustetun Mac minin hinnat alkavat 749 eurosta, kun koneessa on 8 gigatavua muistia ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Hinta nousee 2244 euroon, kun laitteeseen valitaan 24 gigatavun muisti, 2 teratavun tallennustila ja 10 gigabitin Ethernet.

M2 Pro -piirin kohdalla Mac minin hinnat alkavat 1599 eurosta, mutta hinta yltää jopa 5279 euroon parhaimman vaihtoehdon kohdalla.

14 tuuman MacBook Pro -koneen hinnat alkavat 2529 eurosta, kun taas 16 tuuman MacBook Pron hinnat alkavat 3129 eurosta.

16 tuuman mallin voi varustaa M2 Max -piirillä, 96 gigatavun muistilla ja 8 teratavun tallennustilalla, jolloin hinnaksi muodostuu hulppeat 7729 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki