AfterDawn logo

DNA:n Android TV-pohjaisessa viihdeboksissa on Dolby Atmos -tilaääni

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

DNA tuo markkinoille 6.11.2023 ensimmäisenä Pohjoismaissa Dolby Atmos -tilaääntä toistavan viihdeboksin. Laitetta myydään lähtökohtaisesti 24 kuukauden sopimuksella, jossa kuukausihinta on 16 euroa. Yhteensä laite maksaa 384 euroa.

Uusi DNA viihdeboksi (Audio by Bang & Olufsen) eroaa aiemmista DNA Hubi -laitteista äänentoiston osalta, sillä uudessa laitteessa on Bang & Olufsenin virittämät Dolby Atmos -tilaääntä toistavat kaiuttimet sisäänrakennettuna. Boksin kaveriksi ei siis tarvitse hankkia erillisiä kaiuttimia.

DNA kertoo viihdeboksin sivuilla, että jos kotona on jo toimiva äänentoistojärjestelmä, DNA viihdeboksi (Hubi 2.0) on saatavilla ilman kaiuttimia.

"Äänen merkitys korostuu viihteen kulutuksessa. Asiakaskyselymme mukaan katselukokemuksessa hyvän kuvanlaadun jälkeen seuraavaksi tärkeintä on hyvä äänenlaatu, jopa ennen kuvan kokoa. Myös laitevalmistajat ovat heränneet tähän, ja ääniteknologia onkin kovaa vauhtia siirtynyt tavallisesta stereoäänestä kohti kolmiulotteista tilaääntä. Tilaääni-ilmiö näkyy jo isojen toimijoiden tuotannoissa – esimerkiksi Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple ja Universal tuottavat jo huomattavan osan tuotannoistaan Dolby Atmos -tilaääniformaatissa", kertoo DNA:n viihdeliiketoiminnan johtaja Mikko Saarentaus.

Uusi viihdeboksi tukee 4K-tarkkuutta ja siinä on Dolby Vision HDR -kuvatuki. Televisiossa tulee myös olla Dolby Vision -tuki.


Laitteessa on langallinen ja langaton internetyhteys, HDMI ja USB-liitäntä. Tuettuna on myös Chromecast, ja äänen osalta laitetta voidaan käyttää pelkkänä kaiuttimena, kun ääntä jakaa puhelimen kautta boksille. Mukana toimitetaan kaukosäädin.

Käyttöjärjestelmä perustuu Android TV 12 -versioon ja Muropaketti -sivuston mukaan luvassa on kolme suurta päivitystä. Seuraava versio tulee olemaan Android TV 14, sillä Android TV 13 jää välistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki