AfterDawn logo

Android TV 14 tuo puhelut televisioihin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google on julkistanut ensimmäisen beetaversion televisioiden ja medialaitteiden Android TV 14 -käyttöjärjestelmästä. Samalla Google on vahvistanut, että 13 -versiota ei nähdä laitteissa, vaan valmistajat siirtyvät Android TV 12 -versiosta suoraan Android TV 14 -versioon.

Google ei itse paljastanut tuoreen version uusia ominaisuuksia, mutta Androidiin keskittyvä toimittaja Mishaal Rahman kertoo niistä Twitter-tilillään.

Uusin versio tuo ilmoitukset puheluista isolle näytölle ja mahdollistaa puheluiden tekemisen Android TV -laitteilla.

Ominaisuuden tarkempi toiminta ei toistaiseksi ole tiedossa. Esimerkiksi on mahdollista, että videokuva tuotetaan puhelimen kameran kautta. Apple esitteli juuri vastaavanlaisen ominaisuuden tvOS 17 -käyttöjärjestelmään Apple TV 4K -laitteille.

Toinen mielenkiintoinen uudistus on pikanäppäinkomento.


Ominaisuuden avulla voi asettaa 'tähti' -näppäimeen pikanäppäimen haluamalleen sovellukselle eli sovellus avautuu, kun tätä näppäintä painaa. Nykyisissä ohjaimissa ei kuitenkaan ole tällaista näppäintä.

Pikanäppäintoiminto Android TV 14 -käyttöjärjestelmässä

Tähti-näppäimeen voi lisätä pikanäppäimen haluamalleen sovellukselle. Kuva: Mishaal Rahman.

Android TV 14 lisää laitteisiin erilaisia tiloja virrankäyttöön, joita valmistajat voivat hyödyntää laitteiston kykyjen mukaisesti.

Tiloja on neljä: alhainen, kohtalainen, korkea ja rajoittamaton. Näistä viimeisin ei aiheuta rajoituksia käyttöön, mutta esimerkiksi alhainen katkaisee verkkoyhteyden, kun televisio ei ole käytössä.

Lisäksi uusi versio tuo muita pienempiä parannuksia ja uudistuksia.

Esimerkiksi luvassa on uusi pikavalikko Bluetoothille, jonka kautta Bluetooth-kuulokkeet saa yhdistettyä nopeammin Android TV -laitteeseen ja saavutettavuus-valikko löytyy helpommin asetusten kautta omana valikkonaan.

Kyseessä on ensimmäinen beeta, joten uusia ominaisuuksia on todennäköisesti luvassa ennen lopullista julkaisua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki