AfterDawn logo

Google Mapsiin päivitetään nyt säännöllisesti Suomen teiden nopeusrajoitukset

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Torstaina Suomessa otettiin käyttöön talvirajoitukset, ja samalla tähän liittyen Google Maps -karttapalvelu on saanut mieluisan uudistuksen.

Suomen osalta Mapsissa näkyvät nyt ajantasaiset tiedot teiden nopeusrajoituksista. Muutokset esimerkiksi kesä- ja talviajan nopeusrajoituksiin päivitetään säännöllisesti, jotta palvelusta löytyy aina tuoreimmat nopeustiedot.

Tiedot nopeusrajoituksista Google hankkii muun muassa paikallisilta viranomaisilta ja Street View -kuvamateriaalista. Googlen tiimi myös valvoo muutoksia, jotta tieto olisi mahdollisimman hyvin ajan tasalla.

Toinen uudistus koskettaa sähköautoilijoita, sillä nyt Googlen karttapalvelu näyttää tarkat tiedot alueella olevista latauspisteistä.

Kartalla näkyy tiedot latausaseman pistoketyypeistä, koska laturia on viimeksi käytetty ja sen tarjoama teho. Maps näyttää myös muuta tietoa latausasemista, kuten niiden sijainnin ja käyttäjien antaman palautteen.

Molemmat uudistukset helpottavat matkojen suunnittelua ja toteutusta. Viime vuonna Google toi Mapsiin tarjolle ympäristöystävällisemmät autoreitit, eli Google Maps näyttää sekä nopeimman että tehokkaimman reitin, ellei tehokkain reitti ole myös nopein.


Googlen mukaan Suomea koskevat ominaisuudet alkavat saapua Mapsin iOS- ja Android-versioon tämän viikon aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki