AfterDawn logo

Uusi PS5 julkaistiin - korvaa aiemmat Playstation -mallit

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sony julkisti tänään uusitun PS5 -mallinsa, joka samalla korvaa molemmat nykyisin myynnissä olevat Playstation 5 -mallit.

Uutuusmalli on aiempaa sirompi muotoilultaan ja sitä kutsutaankin mediassa yleisesti "PS5 Slim"-malliksi, vaikkei se laitteen virallinen nimi olekaan.

Sisäistä tallennustilaa uusittuun malliin on laitettu teratavun verran ja samalla optinen Blu-ray -asema on nyt irrotettavissa itse Pleikkarista erilleen. Aiemmin PS5:ssa oli tallennustilaa 825 gigatavun verran, eli tallennustila kasvoi, muttei aivan dramaattisesti.

Ilman optista asemaa myytävän, uusitun PS5 Digital Edition -mallin hinta asettuu Euroopassa 449,99 euroon ja vastaavasti optisella asemalla varustettu malli tulee maksamaan Euroopassa 549,99 euroa.

Hinnoissa on siis samaan aikaan sekä nousupainetta että laskua, sillä optisella asemalla varustettua nykyistä PS5-mallia myydään nyt 500 euron hintalapulla - eli hinta nousisi nykyiseen nähden noin 50 eurolla. Vastaavasti PS5 Digital Editionin nykyversiota myydään Suomessa nyt noin 480 euron hintalapulla, eli tämän mallin osalta hinta olisi vastaavasti laskemassa hieman.


Uusittu PS5, optinen asema irroitettuna

Pelkän digitaalisen mallin ostajat voivat jatkossa siis ostaa optisen aseman laitteeseen jälkikäteen.

Uusittu malli tulee myyntiin Euroopassa, kun nykyiset PS5-konsolin varastot on myyty loppuun.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki