AfterDawn logo

Avainkoodit nyt oletuksena käytössä Google-tilillä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google tiedotti tänään, että nyt Passkeysin (pääsyavaimet, avainkoodit) avulla kirjaudutaan sisään oletuksena henkilökohtaiselle Google-tilille.

Passkeys, joita Google kutsuu suomeksi nimellä avainkoodit, otettiin käyttöön Googlen toimesta toukokuun aikana valinnaisena vaihtoehtona. Tuosta jutusta voi lukea tarkemmin kyseisestä kirjautumistavasta.

Passkeys on nyt oletuksena käytössä henkilökohtaisella tilillä, joka tarkoittaa, että kun seuraavan kerran kirjaudut sisään tilillesi, alat nähdä kehotteita luoda ja käyttää avainkoodeja, mikä yksinkertaistaa sisäänkirjautumista jatkossa.

Tämä uusi kirjautumistapa on vaihtoehto perinteisille salasanoille. Avainkoodin avulla voit kirjautua Google-tilillesi sormenjäljellä, kasvojen skannauksella tai laitteen näytön lukituksella, esimerkiksi PIN-koodilla.


Googlen mukaan kyseessä on avainkoodit ovat perinteisiä salasanoja turvallisempi tapa kirjautua sisään ja avainkoodien avulla kirjautuminen tapahtuu 40 prosenttia nopeammin.

Kyseessä on vielä uudesta jutusta, jonka laajeneminen kaikkialle ei tapahdu aivan hetkessä. Tästä syystä perinteiset salasanat pysyvät käytössä vielä jonkin aikaa ja oman tilin asetusten kautta voi ottaa pois käytöstä "Ohita salasana kun mahdollista" -vaihtoehdon.

Avainkoodit toimivat tällä hetkellä henkilökohtaisilla tileillä eli jos käytössä Google Workspace ‐tili oppilaitoksen tai työnantajan kautta, avainkoodeilla sisäänkirjautuminen ei toistaiseksi onnistu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki