AfterDawn logo

TikTok haluaa korvata WhatsAppin ja kumppanit, edes videoiden kavereille jaossa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

TikTok on tavallaan sosiaalinen media, tavallaan taas ei. Se on kärjistetysti samalla tavalla sosiaalinen media kuin vaikkapa YouTube, mutta ei lähellekään yhtä sosiaalinen kuin Facebook tai X/Twitter.

Käytännössä TikTokin jakauma noudattanee useimmista muista palveluista tuttua kaavaa: 1% käyttäjistä tuottaa videoita, 9% kommentoi niitä julkisesti ja 90% vain katselee videoita palvelussa.

Mutta tuon suurimman massan eli tavallisten videon katselijoiden toiminnassa on yksi osa-alue, joka kiinnostaa TikTokia suunnattoman paljon. Nimittäin jakaminen. Yhtiö on huomannut, että videoita katselevat käyttäjät jakavat niitä valtavan paljon kavereilleen mm. WhatsAppin, Messengerin ja muiden viestisovellusten kautta.

Hiljattaisten TikTokin työpaikkailmoitusten perusteella vaikuttaa siltä, että yhtiö haluaa luoda sovelluksen omista yksityisviesteistä paremmin toimivat. Eli tavoitteena olisi se, että kun haluat jakaa hassun tai kiinnostavan TikTok-videon kaverillesi, jakaisitkin sen hänelle TikTokin sisällä - ja keskustelisitte sitten videosta yksityisviestein.

Kyseinen toimintohan löytyy jo nyt TikTokin sovelluksesta, mutta verrattuna suosituimpiin pikaviestipalveluihin, sen käyttö on hieman kankeaa.


P.S. AfterDawn löytyy myös TikTokista

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki