AfterDawn logo

YouTube Musicin Näytteet-videoiden avulla voi löytää uutta kuunneltavaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTuben musiikin suoratoistopalvelu YouTube Music on saanut uuden tavan löytää kuunneltavaa musiikkia. Uudistuksen saapumisesta kerrottiin pari päivää sitten YouTuben blogissa ja nyt uudistus on käytettävissä Suomessa.

Näytteet-nimellä kulkeva uudistus on merkittävä lisäys palveluun, sillä tätä varten navigointipalkkiin lisätään uusi painike.

Painiketta kun klikkaa, avautuu käyttäjän eteen vahvasti YouTuben Shorts-videoita muistuttava näkymä. Hassujen kissavideoiden sijaan Näytteet-osiossa toistetaan 30 sekunnin musiikkivideoita.

Osion idea on yksinkertainen: löytää uutta kuunneltavaa. Käyttäjä voi Shorts-videoiden tapaisesti selata syötettä pyyhkäisemällä alhaalta ylöspäin, jolloin uusi näyte alkaa toistumaan.

Kun vastaan tulee itseä miellyttävä kappale, voi sen kuunnella palvelussa kokonaan klikkaamalla oikeasta reunasta löytyvää Toista-painiketta.


Käyttäjä voi Näytteet-osiossa myös suoraan lisätä kappaleen soittolistaan, tykätä kappaleesta ja avata YouTuben Shorts-videoiden näkymän videoista, joissa kyseistä biisiä käytetään.

Näytteet-osio löytyy toistaiseksi vain mobiililaitteiden sovelluksesta eli selainversiossa näytteitä ei voi katsella tai kuunnella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT