AfterDawn logo

8BitDo esitteli ensimmäisen mekaanisen näppäimistön

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Erilaisista oheislaitteista tunnettu 8BitDo on julkaissut sen ensimmäisen mekaanisen näppäimistön.

99 dollaria maksava Retro Mechanical Keyboard on saanut inspiraatiota NES-konsolista. Vaihtoehtona on harmaata ja valkoista väriä käyttävä "N Edition" sekä punaista ja valkoista hyödyntävä "Fami Edition".

Näppäimistö on malliltaan TKL eli siitä puuttuu numeronäppäimet. Näppäimistössä on äänekkäät Kailh Box White V2 -kytkimet, mutta ne voi vaihtaa hot swap -ominaisuuden ansiosta, ja PBT-näppäinhatut.

Vasemmassa yläreunassa on nuppi äänenvoimakkuuden säätämiseen ja sen vieressä on kytkin, jonka avulla vaihdetaan yhteys. Näppäimistö tukee Bluetoothia, 2.4 GHz:n yhteyttä oman vastaanottimen kautta ja langallista yhteyttä USB:n kautta.

punaista ja valkoista hyödyntävä Fami Edition Retro Mechanical Keyboard -näppäimistö

Fami Edition -versio Retro Mechanical Keyboard -näppäimistöstä.


Näppäimistö mukana toimitetaan kaksi suurta punaista painiketta, jotka ovat saaneet inspiraatiota NES-konsolin ohjaimesta. Nämä "superpainikkeet" ovat ohjelmoitavissa 8BitDo Ultimate Software V2 -ohjelmiston kautta ja tukevat erilaisia toimintoja. Yksi setti sisältää siis kaksi painiketta, mutta erikseen voi ostaa lisää. Näppäimistöön voi yhdistää enintään neljä settiä painikkeita.

Näppäimistö on ennakkotilattavissa 8BitDon verkkokaupan kautta ja toimitukset aloitetaan 20. syyskuuta. 8BitDon oheislaitteita myydään Suomessa eri jälleenmyyjien toimesta, joten mahdollisesti myös tämä näppäimistö tulee joskus saataville jälleenmyyjien kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki