AfterDawn logo

YouTube aloitti kahden uuden ominaisuuden testaamisen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Hiljattain YouTube aloitti Android- ja iOS-laitteilla testaamaan näytön lukitus -ominaisuutta, mutta nyt saataville on tullut kaksi muutakin.

YouTuben testauksessa olevan ominaisuudet ovat saatavilla vain maksullisen Premium-tilauksen asiakkaille. Jos omistat Premiumin, ominaisuudet saa käyttöön tältä sivulta tai mobiilisovelluksen Premiumin edut -kohdan kautta.

YouTube testaa nyt uutta tapaa katsella videota kaksinkertaisella nopeudella ja toinen testi tarjoaa suuremmat pikkukuvat esikatseluun.

Nykyisellään etenkin mobiililaitteilla toiston nopeuden säätäminen vaatii muutamaa klikkausta, jotta nopeutta saa muutettua, mutta uusi testi helpottaa nopeutettua katselua.

Uusi testi mahdollistaa videoiden katselun kaksinkertaisella nopeudella painamalla pitkään mitä soittimen kohtaa tahansa videon toiston aikana. Ominaisuus toimii mobiililaitteilla sekä selaimella.


Toinen uusista testeistä tuo suuremmat pikkukuvat esikatseluun, jotka näkyvät käyttäjän siirtyessä eteen- tai taaksepäin videossa. YouTuben mukaan tämä helpottaa tietyn kohdan löytämistä katsomassasi videossa.

Itse en pystynyt jälkimmäistä testiä kokeilemaan, sillä YouTube herjaa, että ominaisuus ei ole käytettävissä.

Kumpikin uusista testeistä on saatavilla 13. elokuuta saakka. Aiemmin julkistettu näytön lukitus on saatavilla 5. elokuuta saakka. Testin jälkeen ominaisuudet mahdollisesti tulevat saataville kaikkien käyttöön, vain Premium-käyttäjien käyttöön tai ne eivät tule käyttöön ollenkaan.

YouTube on myös tuonut joidenkin käyttäjien saataville uuden "Stable Volume" -ominaisuuden, joka ilmeisesti tasoittaa äänen tasoja eri videoissa tekoälyn avulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki