AfterDawn logo

The Password Game on käsittämättömän koukuttava - ja sekopäinen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Viimeisen viikon, puolentoista aikana netin on villinnyt yksinkertainen peli, jonka säännöt ovat yhtä raivostuttavat kuin hikipinkoimman IT-tuen kehittämät tosielämän säännöt salasanoille vain voivat olla.

The Password Game on siis yrityskulttuurin salasanojen valintaa larppaava kokemus. Peli on ehdottomasti suositeltava harjoitus kaikille opiskelijoille, jotka eivät ole vielä harmaan korporaatiokulttuurin läpimädättämiä.

Säännöt monimutkaistuvat jokaisella asteella, jonka onnistut etenemään pelissä. Ensin aloitetaan helposta, eli valitaan salasana, jossa on vähintään viisi kirjainta.

Mutta pikkuhiljaa homma alkaa muistuttaa dystopian, kauhun ja IT-tuesta pilaa repivän satiirin välimuotoa. Yksi säännöistä vaatii salasanaan roomalaisia numeroita. Päästyäsi pidemmälle roomalaisia numeroita pitää löytyä salasanasta jo useampia - ja niiden keskinäisen kertolaskun tulos täytyy olla tarkalleen 35. Ja niin edelleen.


Mutta kuten pelin kehittäjä Neal Agarwal ei ehkä itsekään ymmärtänyt sitä, miten väsymättömiä maanisesti asiaansa uppoutuneet nettinörtit voivat olla: useampikin pelaaja on jo onnistunut läpäisemään pelin.

Pelaamaan pääsee tämän linkin takaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki