AfterDawn logo

Samsungin 49 tuuman OLED-pelinäyttö maksaa 2 249 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung tuo pian myyntiin suuren QD-OLED -tekniikkaan perustuvan pelinäytön, jota esiteltiin CES 2023 -tapahtumassa aiemmin tänä vuonna.

1800R-kaarevuutta hyödyntävä Odyssey OLED G9 (mallinimi G95SC) on kooltaan 49 tuumaa. Siinä käytetään Dual QHD -tarkkuutta (5120 x 1440), 32:9-kuvasuhdetta sekä 240 hertsin virkistystaajuutta. Näytössä on myös vain 0,03 millisekunnin (GtG) vasteaika.

Näyttö on saanut AMD FreeSync Premium Pro- ja DisplayHDR True Black 400 -luokitukset.

Samsungin mukaan Neo Quantum Pro -prosessori erottaa Odyssey OLED G9:n muista OLED-pelinäytöistä. Syväoppimisalgoritmia hyödyntävä prosessori osaa analysoida kuvia älykkäästi ja säätää samanaikaisesti kirkkautta sekä parantaa kontrasteja.

Näytön takaa löytyvät CoreSync ja Core Lighting+, jotka käyttävät kehittynyttä valoteknologiaa näytön värien toistamiseen. Näytön korkeuden säätömahdollisuus (HAS) mahdollistaa näytön asennon optimoinnin käyttötarkoituksesta riippumatta. Liitännät hoituvat HDMI 2.1-, Micro HDMI 2.1- ja DisplayPort 1.4 -porttien avulla. Lisäksi pelinäytöstä löytyy stereokaiuttimet.


Suuri Odyssey OLED G9 pelinäyttö pöydällä muiden tarvikkeiden kanssa

Odyssey OLED G9 on varustettu toiminnoilla, jotka mahdollistavat pilvipelaamisen ja älytelevisio-ominaisuudet. Pelinäytöllä voi siis katsoa sisältöä suoratoistopalveluista ja hyödyntää pilvipelipalveluita ilman tietokonetta.

Multi View -toiminto mahdollistaa näytön jakamisen, jolloin voit halutessasi esimerkiksi samanaikaisesti pelata peliä ja katsoa videota.

Samsung julkisti viime vuonna Odyssey OLED G8 (G85SB) -pelinäytön, jonka yläpuolelle Odyssey OLED G9 sijoittuu.

"Viime vuonna Samsung vastasi vaativimpien pelaajien tarpeisiin ja odotuksiin lanseeraamalla Odyssey OLED G8:n", sanoo Hoon Chung, Samsungin Visual Display -liiketoiminnan varatoimitusjohtaja. "Uusi Odyssey OLED G9 tarjoaa upean kuvanlaadun, ja olemme erittäin innoissamme siitä, että voimme nostaa OLED-pelaamisen rimaa tarjoamalla asiakkaille entistä tehokkaampia pelinäyttöjä."

Odyssey OLED G9 on saatavilla valikoiduilta jälleenmyyjiltä Pohjoismaissa tämän viikon aikana ja sen suositushinta Suomessa on 2 249 euroa.

G95SC -mallin lisäksi Samsung julkisti Odyssey OLED G9 -sarjaan myös G93SC-mallin. Tämä on muuten samanlainen, mutta se ei sisällä pelisovelluksia tai älytelevisio-ominaisuuksia.

G93SC-malli tulee saataville vuoden 2023 heinä-syyskuun aikana, mutta hintaa ei vielä paljastettu.

Odyssey OLED G9 G95SC tekniset tiedot

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki