AfterDawn logo

Samsungin 49 tuuman OLED-pelinäyttö maksaa 2 249 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung tuo pian myyntiin suuren QD-OLED -tekniikkaan perustuvan pelinäytön, jota esiteltiin CES 2023 -tapahtumassa aiemmin tänä vuonna.

1800R-kaarevuutta hyödyntävä Odyssey OLED G9 (mallinimi G95SC) on kooltaan 49 tuumaa. Siinä käytetään Dual QHD -tarkkuutta (5120 x 1440), 32:9-kuvasuhdetta sekä 240 hertsin virkistystaajuutta. Näytössä on myös vain 0,03 millisekunnin (GtG) vasteaika.

Näyttö on saanut AMD FreeSync Premium Pro- ja DisplayHDR True Black 400 -luokitukset.

Samsungin mukaan Neo Quantum Pro -prosessori erottaa Odyssey OLED G9:n muista OLED-pelinäytöistä. Syväoppimisalgoritmia hyödyntävä prosessori osaa analysoida kuvia älykkäästi ja säätää samanaikaisesti kirkkautta sekä parantaa kontrasteja.

Näytön takaa löytyvät CoreSync ja Core Lighting+, jotka käyttävät kehittynyttä valoteknologiaa näytön värien toistamiseen. Näytön korkeuden säätömahdollisuus (HAS) mahdollistaa näytön asennon optimoinnin käyttötarkoituksesta riippumatta. Liitännät hoituvat HDMI 2.1-, Micro HDMI 2.1- ja DisplayPort 1.4 -porttien avulla. Lisäksi pelinäytöstä löytyy stereokaiuttimet.


Suuri Odyssey OLED G9 pelinäyttö pöydällä muiden tarvikkeiden kanssa

Odyssey OLED G9 on varustettu toiminnoilla, jotka mahdollistavat pilvipelaamisen ja älytelevisio-ominaisuudet. Pelinäytöllä voi siis katsoa sisältöä suoratoistopalveluista ja hyödyntää pilvipelipalveluita ilman tietokonetta.

Multi View -toiminto mahdollistaa näytön jakamisen, jolloin voit halutessasi esimerkiksi samanaikaisesti pelata peliä ja katsoa videota.

Samsung julkisti viime vuonna Odyssey OLED G8 (G85SB) -pelinäytön, jonka yläpuolelle Odyssey OLED G9 sijoittuu.

"Viime vuonna Samsung vastasi vaativimpien pelaajien tarpeisiin ja odotuksiin lanseeraamalla Odyssey OLED G8:n", sanoo Hoon Chung, Samsungin Visual Display -liiketoiminnan varatoimitusjohtaja. "Uusi Odyssey OLED G9 tarjoaa upean kuvanlaadun, ja olemme erittäin innoissamme siitä, että voimme nostaa OLED-pelaamisen rimaa tarjoamalla asiakkaille entistä tehokkaampia pelinäyttöjä."

Odyssey OLED G9 on saatavilla valikoiduilta jälleenmyyjiltä Pohjoismaissa tämän viikon aikana ja sen suositushinta Suomessa on 2 249 euroa.

G95SC -mallin lisäksi Samsung julkisti Odyssey OLED G9 -sarjaan myös G93SC-mallin. Tämä on muuten samanlainen, mutta se ei sisällä pelisovelluksia tai älytelevisio-ominaisuuksia.

G93SC-malli tulee saataville vuoden 2023 heinä-syyskuun aikana, mutta hintaa ei vielä paljastettu.

Odyssey OLED G9 G95SC tekniset tiedot

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT