AfterDawn logo

Australian yleisradioyhtiö kertoo aikeistaan siirtyä verkkolähetyksiin, lakkauttaa TV- ja radiokanavia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Loppuvuodesta 2022 maailman tunnetuin yleisradioyhtiö, brittien BBC kohahdutti kertomalla, että sen näkemyksen mukaan perinteiset TV- ja radiokanavat lakkaavat olemasta 2030-luvulla. Sittemmin BBC on myös ryhtynyt toimeen ja vähentänyt perinteisiä TV-kanaviaan ja keskittänyt ohjelmistoaan entistä enemmän verkkoon.

Nyt samalle linjalle on siirtymässä Australian yleisradioyhtiö ABC (jota ei siis pidä sekoittaa Yhdysvaltain samannimiseen kaupalliseen TV-kanavaan).

ABC:n julkaiseman viisivuotisen tiekartan mukaan tarkoitus on lakkauttaa merkittävä osa perinteisistä TV-kanavista sekä maassa yleisesti käytetyistä AM-radiokanavista. Australiassa suositaan maan valtavien etäisyyksien vuoksi edelleen AM-lähetystä modernimman FM-lähetyksen sijaan.

Yhtiön mukaan se aikoo jatkaa kuitenkin osaa TV- ja radiolähetyksistä, koska vanhempi sukupolvi kaipaa niitä edelleen. Mutta kaikki kehitystyö pistetään jatkossa podcasteihin, videon tilauspalveluihin ja verkon yli lähetettäviin suoriin lähetyksiin.


ABC:llä on maassa 60 paikallista radiokanavaa sekä useita valtakunnallisia radiokanavia. Yhtiön mukaan osa radiokanavista tulee ajan saatossa kokemaan lakkautuksen, kun kuuntelijamäärät laskevat väestön ikärakenteen muuttuessa. ABC:n mukaan kuluttajat katselevat videota ja kuuntelevat äänisisältöjä jo nyt enemmän netin kautta kuin perinteisiä jakelukanavia käyttäen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki