AfterDawn logo

Australian yleisradioyhtiö kertoo aikeistaan siirtyä verkkolähetyksiin, lakkauttaa TV- ja radiokanavia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Loppuvuodesta 2022 maailman tunnetuin yleisradioyhtiö, brittien BBC kohahdutti kertomalla, että sen näkemyksen mukaan perinteiset TV- ja radiokanavat lakkaavat olemasta 2030-luvulla. Sittemmin BBC on myös ryhtynyt toimeen ja vähentänyt perinteisiä TV-kanaviaan ja keskittänyt ohjelmistoaan entistä enemmän verkkoon.

Nyt samalle linjalle on siirtymässä Australian yleisradioyhtiö ABC (jota ei siis pidä sekoittaa Yhdysvaltain samannimiseen kaupalliseen TV-kanavaan).

ABC:n julkaiseman viisivuotisen tiekartan mukaan tarkoitus on lakkauttaa merkittävä osa perinteisistä TV-kanavista sekä maassa yleisesti käytetyistä AM-radiokanavista. Australiassa suositaan maan valtavien etäisyyksien vuoksi edelleen AM-lähetystä modernimman FM-lähetyksen sijaan.

Yhtiön mukaan se aikoo jatkaa kuitenkin osaa TV- ja radiolähetyksistä, koska vanhempi sukupolvi kaipaa niitä edelleen. Mutta kaikki kehitystyö pistetään jatkossa podcasteihin, videon tilauspalveluihin ja verkon yli lähetettäviin suoriin lähetyksiin.


ABC:llä on maassa 60 paikallista radiokanavaa sekä useita valtakunnallisia radiokanavia. Yhtiön mukaan osa radiokanavista tulee ajan saatossa kokemaan lakkautuksen, kun kuuntelijamäärät laskevat väestön ikärakenteen muuttuessa. ABC:n mukaan kuluttajat katselevat videota ja kuuntelevat äänisisältöjä jo nyt enemmän netin kautta kuin perinteisiä jakelukanavia käyttäen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT