AfterDawn logo

Android-mobiilipelejä voi nyt pelata Suomessa Windows-koneilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google kertoi yli vuosi sitten kehittävänsä Google Play Games -ohjelmaa Windowsille, jonka kautta Androidin mobiilipelejä saa pelattua Windows-koneilla. Play Gamesin betaversio on viime kuukausina ollut koekäytössä muutamilla alueilla, mutta nyt käyttö onnistuu Euroopassa eli myös Suomessa.

Windows-koneilla voi tällä hetkellä pelata yli 100 peliä, mutta uusia lisätään säännöllisesti. Tarjolla on siis vain pieni osa pelejä, sillä Google tekee yhteistyötä kehittäjien kanssa, jotta pelit toimivat oikein tietokoneella. Tämä tarkoittaa optimoitua grafiikkaa ja pelit tukevat hiirtä ja näppäimistöä.

Google Play Games hyödyntää Google-tiliä, joten pelin tiedot synkronoituvat tilin kautta muille laitteille. Tietokoneella pelattua peliä voi siis jatkaa puhelimella tai toisinpäin.


Pelaamista varten tietokoneen tulee täyttää muutamia vaatimuksia. Esimerkiksi käyttöjärjestelmän tulee olla Windows 10 tai Windows 11, koneessa tulee olla vähintään 8 gigatavua RAM-muistia ja vähintään Intel UHD Graphics 630 ‐grafiikkasuoritin tai vastaava.

Google Play Gamesin saa asennettua Windows-koneelle täältä. Lisätietoa Play Gamesin PC-ohjelmasta saa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki