AfterDawn logo

Google tuo Android-pelit Windowsille ensi vuonna

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google suunnittelee tuovansa Android-pelit Windows 10- ja Windows 11-tietokoneille vuoden 2022 aikana. Google ei tee tässä suhteessa yhteistyötä Microsoftin kanssa, vaan kehittää käyttöjärjestelmille omaa ohjelmaa. Asiasta kertoo esimerkiksi The Verge.

Google kertoo, että se kehittää Windowsille Google Play Games -ohjelmaa tai sovelluskauppa, josta pelit saa ladattua Windows-laitteille. Ilmeisesti ainakin alkuun pelien valikoima on rajallinen, joten ihan kaikkia Play-kaupan pelejä ei pysty käyttämään Windowsilla.

Googlen mukaan pelit toimivat saumattomasti eri laitteilla, joten pelaamisen voi esimerkiksi aloittaa Android-puhelimella ja jatkaa sitten Windowsilla. Androidin lisäksi pelit toimivat jo Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää hyödyntävillä laitteilla.

Google ei vielä paljastanut tarkemmin minkälaista teknologiaa Android-pelien pyörittämisessä Windowsilla hyödynnetään. Pelaamisen tulisi kuitenkin onnistua jo seuraavan vuoden aikana.


Microsoft tuo myös Android-sovellukset osaksi Windowsia, sillä uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän myötä se tekee yhteistyötä Amazonin kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki