AfterDawn logo

Teslalta hurja hinnan tiputus Suomessa: Jopa kymppitonni pois hinnasta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Teslalla on sähköautojen kisassa yksi valttikortti, jota millään muulla alan yhtiöllä ei ole: Tesla tekee autoillaan voittoa ja varsin mukavasti tekeekin. Muut autovalmistajat ovat pitkälti vasta sähköautojensa osalta alkutaipaleella ja valmistuksen skaalaus syö valtavia summia rahaa - joten laskennallisesti valtaosa vanhoista autovalmistajista tahkoaa toistaiseksi tappiota sähköautoillaan.

Mutta kilpailijat luonnollisesti syövät Teslan markkinaosuutta ja yhtiö onkin päättänyt pitää markkinaosuuksistaan kiinni, myös tinkimällä katteistaan. Toki yhtiöllä on tähän varaakin, sillä Tesla tahkosi vuonna 2022 ennätystuloksen: yhtiö teki voittoa 12,5 miljardia dollaria.

Ensimmäinen hintojen tipautus nähtiin Suomessa jo tammikuussa, kun Tesla tipautti Model 3 ja Model Y -malliensa hintoja jopa kymmenellä tuhannella eurolla.


Nyt hintojen lasku saa jatkoa, mutta tällä kertaa hinnat tipahtivat koko Teslan mallistossa, myös kalliimman pään malleissa.

Halvin Tesla eli se kaikkein karvalakkimallein Tesla Model 3 maksaa nyt 42 990 euroa. Tammikuussa hinta tipahti 46 990 euroon, eli myös edullisimmassa mallissa hinta on laskenut kolmen kuukauden aikana hurjat 4000 euroa.

Myös suosituimmaksi nousseen mallin eli Tesla Model Y:n hinnat laskivat, mutta hieman vähemmän: edullisin Model Y maksaa nyt 46 990 euroa.

Kaikkein kalleimmista Teslan malleista nipsaistiin sitten reilusti hintaa pois: Model S Plaid maksaa nyt 133 900 euroa ja Model X Plaid vastaavasti 136 900 euroa. Kummankin mallin hinnat laskivat tasan kymppitonnin.

Vuodessa Teslan edullisimpien mallien hinnat ovat laskeneet hurjalla vauhdilla ja tällä lienee vaikutusta etenkin yrityksiin, jotka ovat ostaneet vähän käytettyjä Tesloja ulkomailta Suomessa myytäväksi: varastoon ostettujen autojen jälleenmyyntiarvo on tietysti sulanut käsiin viimeisen vuoden aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki