AfterDawn logo

Tesla tiputti Model 3 ja Model Y hintoja Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tesla on vastannut kiihtyneeseen sähköautomarkkinoiden kilpailuun tipauttamalla hintoja reilulla kädellä - myös Suomessa. Uudet hinnat ovat jopa 12 000 euroa aiempaa halvemmat kuin aiemmin.

Hinnanalennus koskee nimenomaan Teslan myydyimpiä malleja eli Model 3:sta sekä Model Y:tä. Samalla myös Model 3 ja Model Y välinen hintaero kaventui käytännössä mitättömän pieneksi.

Ilahduttavasti Teslan alennus koskee myös niitä tilaajia, jotka ovat ehtineet jo autonsa ostamaan, mutta jotka eivät ole sitä vielä ehtineet saamaan itselleen.

Mutta samaan aikaan netti pursuaa kitkeriä kommentteja niiltä, jotka ovat autonsa ostaneet hiljattain: käytännössä auton jälleenmyyntiarvosta napsaistiin kerralla iso siivu pois.

Myös vaihtoautoja myyvien liikkeiden lompakkoon hintojen aleneminen iskee pahasti: viime vuosina Suomeen on rahdattu iso määrä Tesloja mm. Saksasta ja nyt saattaa olla hyvinkin niin, että autokauppa on ostanut käytetyn auton samalla hinnalla varastoonsa, jolla asiakas voi ostaa täysin uuden vastaavan auton.


Tesla Model Y:n lähtöhinta oli vielä vuonna 2021 Suomessa yli 60 000 euroa ja nyt auton saa omakseen alle 50 000 eurolla. Model 3 hinnat alkavat puolestaan 46 990 eurosta.

Teslan hinnoitteluun vaikuttaa nimenomaan kilpailun koveneminen: Volkswagen ja sen sisarmerkit Skoda ja Audi ovat napanneet itselleen ison siivun täyssähköautojen markkinasta Suomessakin.

Isona valttina Teslalla on kuitenkin lupaus nopeasta toimitusaikataulusta. Tällä hetkellä Model 3 tilaajalle luvataan toimitus tammikuun ja maaliskuun 2023 välisenä aikana - kilpailijoilla toimitusajat ovat pahimmillaan toista vuotta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki