AfterDawn logo

Nvidia: Kryptovaluutoista ei ole yhteiskunnalle mitään hyötyä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailman suurin näytönohjainvalmistaja, amerikkalainen Nvidia, on hyötynyt viime vuosien aikana valtavasti kryptovaluuttojen suosiosta. Sen näytönohjaimet ovat olleet etenkin vanhan mallisen Ethereum-kryptovaluutan louhinnassa huikean suosittuja.

Vaikka yhtiö onkin myynyt vuosien saatossa kalliita näytönohjaimiaan krptyoharrastajille kuin näkkileipää, on yhtiöllä selkeä viesti kryptovaluuttojen osalta.

Nvidian teknologiajohtaja Michael Kagan kertoi haastattelussa, että kryptovaluutat kuten Bitcoin, "eivät tuo mitään hyödyllistä yhteiskuntaan".

Kaganin mukaan näytönohjainten hurjalle laskentateholle on parempaakin käyttöä: viimeisimpänä ja merkittävimpänä esimerkkinä räjähdysmäisesti noussut tekoälyn suosio.

ChatGPT onkin alunperin "koulutettu" supertietokoneella, johon oli kytketty huikeat 10 000 Nvidian näytönohjainta.

Kaikki tämä kryptovaluuttahouhu, siihen tarvittiin rinnakkaislaskentaa, jossa Nvidia on paras. Joten ihmiset käyttivät Nvidian korteja siihen tarkoitukseen. He myös ostivat paljon tavaraa (näytönohjaimia), mutta lopulta se koko paketti romahti. Se romahti, koska se ei tuo mitään hyödyllistä yhteiskuntaan. Tekoäly puolestaan tuo.


Haastattelun tehneen Guardianin mukaan Microsoft on hiljattain ostanut kymmeniä tuhansia Nvidian tekoälyyn tarkoitettuja laskentayksiköitä. Microsoftin ostama vuori Nvidian A100 -näytönohjaimia pyörittää Microsoftin suurta suunnitelmaa, jossa GPT-4 -tekoäly tulee osaksi lähes kaikkia Microsoftin tuotteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki