AfterDawn logo

GPT-4 on mykistää: Koodaa legendaarisia pelejä pyynnöstä - ja luo täysin uuttakin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Eilen julkaistu GPT-4 -kielimalli on jo ehtinyt loksauttamaan leukoja niiden keskuudessa, jotka ovat sen kanssa ehtineet leikkimään. Parannellun kielimallin yksi vahvuus tuntuu olevan ohjelmoinnissa, jossa se on osoittanut taitonsa hyvinkin nopeasti.

GPT-4 on pystynyt pulauttamaan täysin toimivia moderneilla ohjelmointikielillä tehtyjä versioita vanhoista peliklassikoista - yhdellä pyynnöllä ja parin sekunnin vasteajalla. Alla muutamia poimintoja siitä, mitä nettikansa on vuorokauden aikana ehtinyt GPT-4:n avulla tuottamaan..

Selaimessa toimivan, joskin ulkoasultaan hyvin pelkistetyn Tetriksen GPT-4 pyöräytti ulos helposti:

Entäs ikoninen Game of Life eli eräänlainen elämäsimulaattori, jonka konkarinörtit muistavat 1980-luvulta? Onnistuu, mutta vähän enemmän käskyttämällä:

Ja sitten on tietysti koko kotona pelattavien videopelien aikakauden 1970-luvulla aloittanut Pong, joka pulahti ulos 30 sekunnissa:


Mutta vaikeutetaan vähän. Entäs, jos pitäisi tehdä täysin uusi peli, jossa vasemmalla puolella pelataan Pongista tutulla mailalla ja oikealla puolella pyöriikin Game of Life -simulaatio...?

Ajatus siitä, että tulevaisuuden yksi ammattinimikkeistä tulee olemaan "tekoälykuiskaaja" eli ihminen, joka ymmärtää miten tekoälyä pitää ohjeistaa, ei liene täysin tuulesta temmattu.

1 KOMMENTTI

tubii1/1

Miksi kaikilla muilla toimii koodaushommat mutta mulle se aina valittaa "As an AI language model, I cannot program bla bla bla..."

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki