AfterDawn logo

Radioplayer-palvelu korvaa nykyisen Radiot.fi:n - mahdollistaa monipuolisemman kuuntelun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Vuonna 2014 lanseerattu Radiot.fi korvataan Radioplayer-palvelulla, joka on kansainvälinen audiosisältöjen alusta.

Jatkossa Ylen ja kaupalliset radiokanavat löytyvät Radioplayerista, joka on nyt julkaistu. Radioplayerin taustalla on Iso-Britannissa vuonna 2011 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on broadcastereiden omistama ja ylläpitämä kaikissa jäsenmaissa.

Radiot.fi:n on tuottanut Radiosoitin Suomi Oy, jonka Yle ja kaupallisia radioita edustava RadioMedia omistavat yhdessä. Kaikki suomalaiset radiokanavat ovat osallistuneet palvelun kehittämiseen.

Uuden palvelun ansiosta kanavien kuuntelu on monipuolisempaa. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja esimerkiksi yhteistyö autovalmistajien kanssa on yksi merkittävimmistä kehityssuunnista. Radioplayer toimii jo useiden autovalmistajien autoissa, ja lisää on tulossa.


Tuotekehitystä tehdään myös muun muassa mobiilisovellusten ja älykaiutinten parissa. Sisältöjen integraatiomahdollisuuksia kehitetään autojen viihdejärjestelmien lisäksi myös esimerkiksi älykelloihin.

Lisäksi palvelu toimii selaimessa, älypuhelimilla sovelluksen kautta, Android TV:llä ja Apple TV:llä, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla.

"Audio monissa muodoissaan elää tällä hetkellä kulta-aikaansa ja Radioplayerin avulla voimme tarjota entistä paremman online-kokemuksen radioiden kuuntelijoille esimerkiksi autoissa ja älykaiuttimissa", kommentoi RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller. "Radiot.fi-palvelu otettiin aikoinaan hyvin vastaan ja uskon, että Radioplayer houkuttelee jatkossa yhä useampia suomalaisia online-radion pariin."

Uutta Radioplayer-palvelua pääsee nyt käyttämään osoitteessa radioplayer.fi. Mobiilissa Radiot.fi- ja Radioplayer-sovellukset ovat rinnakkain käytettävissä muutaman kuukauden ajan ja käyttäjiä kehotetaan lataamaan uusi sovellus laitteelleen. Keväällä 2023 Radiot.fi-sovellus poistuu käytöstä ja suomalaiset siirtyvät käyttämään Radioplayeriä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki