AfterDawn logo

Verohallinto lopetti faksin tukemisen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suomen Verohallinto on ottanut rohkean askeleen kohti modernia tulevaisuutta ja päättänyt lakkauttaa virallisen faksinumeronsa.

Verottajan mukaan viime vuonna faksilla tehtiin kaikista veroasioihin liittyvistä yhteydenotoista noin 0,01% eli promillen kymmenesosa - eli joka kymmenestuhannes yhteydenotto.

Vertailun vuoksi fyysisesti verotoimistossa asiansa kävi hoitamassa noin joka sadas asiakas, puhelimitse 6% asiakkaista - ja OmaVerko-verkkopalvelussa noin 92% asiakkaista.


Suomessa tietysti voidaan sinänsä olla ylpeitä siitä, että faksi on heivattu vihdoin museoon myös verottajan toimesta. Uutisoimme pari vuotta sitten siitä, miten Japanissa faksi on edelleen käytännössä pakollinen laite, kun yritykset ja valtionhallinto eivät suostu muuttamaan toimintaansa nykyaikaa vastaavaksi.


Nuorisolaisille kerrottakoon, että faksi on sellainen hieman tulostimelta näyttävä, pienehkön ranskalaisen auton kokoinen kapistus, jolla voidaan skannata (varsin kehnolla laadulla) papereita lankapuhelinliittymää pitkin toiseen faksilaitteeseen, joka vastaanottaessaan lähetyksen tulostaa sen ulos.

uutisen kuvituskuva: Wikimedia

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki