AfterDawn logo

Elisan tietoturvapalvelu suojaa kodin älylaitteet

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Elisa on ensimmäisenä operaattorina Suomessa tuonut saataville palvelun, joka suojaa kodin älylaitteet.

Tällaisia älylaitteita ovat esimerkiksi pelikonsolit, älyjääkaapit ja robotti-imurit.

Elisan Kodin Tietoturva -palvelu asennetaan reittimeen, jolloin se suojaa kodin älylaitteet keskitetysti. Palvelua ei siis tarvitse asentaa jokaiseen laitteeseen erikseen.

"Asiakkaan on haastavaa asentaa tietoturvapalvelua jokaiseen laitteeseen erikseen – riski kasvaa, että jokin laite jää suojaamatta. Siksi asiakkaat toivovat palvelua, jonka palveluntarjoaja asentaa ja joka valvoo kaikkien kodin älylaitteiden verkkoliikennettä tehden elämän mahdollisimman helpoksi käyttäjälle", kertoo Elisan kuluttaja-asiakkaiden liiketoimintajohtaja Liisa Silvekoski.

Kodin Tietoturva suojaa nettiselausta haitallisilta sisällöiltä, havaitsee kotiverkkoon kytkeytyvät laitteet, ja sen avulla voi määritellä laitekohtaisia tietoturva-asetuksia. Käyttäjä voi ohjata palvelua älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella, joka perustuu suomalaisen F-Securen teknologiaan.

"Jokapäiväisen arjen digitalisoitumisen myötä yhä suurempi osa suomalaisista kokee lähes mahdottomaksi suojata kaikki kodissa käytettävät laitteet, palvelut ja tilit. Haluamme yhteistyössä Elisan kanssa vastata asiakkaiden tarpeeseen ja suojata internetiin kytketyt kodit kotimaisella teknologialla nyt ja tulevaisuudessa", kertoo F-Securen toimitusjohtaja Timo Laaksonen.

Kodin Tietoturva maksaa 3,49 euroa kuukaudessa kahden ensimmäisen kuun osalta, jonka jälkeen hinta nousee 6,99 euroon kuussa.

Lisäksi Elisa kauppaa mukaan 209 euron reititintä, mikäli sopivaa ei vielä ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki