AfterDawn logo

Nesteen asemille luvassa sähköisten ajoneuvojen suurteholatauspalvelu

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Neste tuo asemilleen uuden julkisen kevyiden ja keskiraskaiden sähköisten ajoneuvojen suurteholatauspalvelun.

Uuden yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeeseen vastaavan sähköautojen suurteholatauspalvelun ensimmäiset latauspisteet avataan vuoden vaihteessa Neste Hankasalmi Jari-Pekka -liikenneasemalla sekä Neste Oulunbaari Maikkulan liikenneasemalla.

Nesteen tavoitteena on avata eri puolilla Suomessa sijaitsevien Neste-asemien yhteyteen kymmeniä uusia suurteholatausasemia vuoden 2024 loppuun mennessä.

Neste MY Uusiutuva Lataus -pisteiden ostettava sähkö tulee 100 % uusiutuvista energialähteistä.

Yhteistyötä Neste tekee lahtelaisen Kempowerin kanssa, joka toimittaa Nesteelle sähköautojen suurteholatausratkaisuja sekä pilvipohjaisen hallintajärjestelmän. Kempower arvioi tiedotteessaan sopimuksen arvoksi yli neljä miljoonaa euroa tulevien kahden vuoden aikana.


Kempowerin latauslaitteita hyödynnetään myös muun muassa Gigantin ja S-ryhmän latausverkostoissa.

"Uudet Neste MY Uusiutuva Lataus -pisteet tekevät sähköautoilijoiden matkanteosta entistä sujuvampaa sijaintinsa, sujuvan korttimaksamisen ja tarjolla olevan latauskapasiteetin osalta. Käytämme suurteholatauspisteissämme alan viimeisintä teknologiaa, josta on sähköautoilijoille hyötyä etenkin ruuhka-aikoina ja lomasesonkeina. Sähköautojen määrän kasvaessa on tärkeää, että tehokkaita latauspisteitä on riittävästi ja että sähkönlatauksen kokonaiskapasiteetti asemilla palvelee kerralla useampaa autoilijaa", kertoo Nesteen Suomen asemaverkoston myynnistä vastaava johtaja Katri Taskinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki