AfterDawn logo

Volvon autoihin sisätutka - estää lasten ja eläinten kuumuuteen kuolemia

AfterDawn AfterDawn

Suomessakin uutisoidaan käytännössä joka kesä tilanteista, joissa lemmikeitä tai jopa lapsia on jätetty autoon pahimpien helteiden aikana ja seuraukset ovat olleet pahimmillaan hyvinkin vakavia.

Autovalmistaja Volvo on kertonut tulevassa Volvo EX90 -mallissa olevasta sisätilojen tutkasta, jonka pitäisi estää vastaavat onnettomuudet.

Käytännössä tutka keilaa auton sisätilat, kun auto on sammutettu ja ovet on lukittu - eli auton pitäisi olla periaatteessa tyhjä. Jos EX90 havaitsee kuitenkin auton sisällä tai takakontissa liikettä, auto ilmoittaa siitä omistajalle välittömästi.

Tarvittaessa EX90 osaa myös käynnistää auton ilmastoinnin, jos ilmoitukseen ei reagoida ja auton sisätilat uhkaavat lämmetä hälyttävän korkealle. Järjestelmä toimii myös talvella, kytkien auton lämmityksen päälle, jos lämpötila uhkaa laskea liian alas ja auto on havainnut autoon unohtuneita matkustajia.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT