AfterDawn logo

Microsoft: PS4 myi tuplasti Xbox Onea enemmän

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Konsolivalmistajat harvoin julkisesti myöntävät hävinneensä konsolisotaa - saati sitten kertovansa siitä, miten rumasti turpaan tuli. Mutta oikeuden lausunnoista tämä pieni helmi onnistuttiin poimimaan talteen.

Kuten pelialaa seuraavat tietävät Microsoft on ostamassa jättimäisessä yrityskaupassa itselleen Activision Blizzard -pelitaloa hurjalla 68 miljardin kauppahinnalla.

Koska Microsoft on myös yksi suurista konsolivalmistajista - ja itsekin suuri pelitalo - ovat kilpailuviranomaiset ympäri maailmaa seuranneet yrityskauppaa hyvinkin tarkalla silmällä. Microsoft on joutunut vakuuttamaan suurimpien markkina-alueiden kilpailuviranomaisia siitä, että Activision Blizzardin ostaminen ei rajoita kilpailua - tai heikennä pelimarkkinoiden kilpailua.

Brasilian kilpailuviranomaisille toimittamassa lausunnossa Microsoft on kertonut myyneensä edellisen sukupolven Xbox One -pelikonsolia vain puolet siitä, mitä Sony myi omaa Playstation 4 -konsoliian.


Microsoft ei ole hiiskunut mitään Xboxiensa myyntiluvuistaan julkisuuteen sitten vuoden 2015 jälkeen, vaan kaikki konsolimyyntitilastot pohjautuvat joko jälleenmyyjien tai tukkureiden arvioihin Xboxin myyntiluvuista.

Sony myi edellisen sukupolven Playstation 4 -konsoliaan 117,2 miljoonaa kappaletta, joten Microsoftin mukaan yhtiö onnistui myymään Xbox One -sarjaan kuuluvia konsoleita korkeintaan 58,6 miljoonaa kappaletta. Vertailun vuoksi, edelleen myynnissä oleva Nintendo Switch oli edellisen konsolisukupolven hopeamitalisti ja konsolia on myyty tähän mennessä 111 miljoonaa kappaletta.

Aiheesta uutisoi Game Luster -verkkosivusto.

Microsoft ei ole vieläkään saanut hyväksyntää Activision Blizzard -kaupalleen kaikilta suurimpien markkinoiden kilpailuviranomaisilta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki