AfterDawn logo

Discord-puhelut saapuvat Xboxille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Pelaajien keskuudessa suosittu Discord saapuu Xbox Series X|S- ja Xbox One -konsoleille. Tämä tarkoittaa, että Xboxilla pelatessa voi keskustella samanaikaisesti kavereiden kanssa Discordin välityksellä.

Discord ei suoraan tule Xboxille, vaan käyttämistä varten tarvitaan mobiilisovelluksen apua. Lisäksi Xboxilla Discordin käyttäminen rajoittuu vain puheluihin eli tekstikanavia ei Xboxilla pysty selaamaan.

Tällä hetkellä käyttämistä varten tulee olla Xbox Insider -käyttäjä, mutta kaikille ominaisuus saapuu myöhemmin tämän vuoden aikana.

Puheluita varten joutuu hieman näkemään vaivaa.

Discordin ja Xboxin yhdistäminen

Discordin ja Xboxin yhdistäminen. Kuva: Microsoft.


Ensimmäiseksi Xbox-tili tulee yhdistää Discordiin. Tämä onnistuu Discordin asetuksista (Asetukset > Yhteydet > Lisää > Xbox).

Lisäksi käyttäjän puhelimessa tulee olla Xboxin mobiilisovellus.

Puheluun liitytään mukaan joko Discordin mobiilisovelluksen tai tietokoneen ohjelman kautta. Tämän jälkeen valikosta voi valita puhelun siirtämisen Xboxille.

Valinnan jälkeen Xboxin mobiilisovellus avautuu automaattisesti, josta tulee hyväksyä puhelun siirtäminen Xbox-konsoliin.

Nyt Discord puhelu toimii Xboxin kautta ja keskustelua varten voi käyttää Xboxiin liitettyä pelikuuloketta.

Discordin valikko Xbox-konsolissa

Tältä Discord näyttää Xbox-konsolissa. Kuva: Microsoft.

Xboxin valikon kautta näkee puhelussa olevat kaverit ja sen kautta voi säätää kavereiden äänenvoimakkuutta tai mykistää keskustelijat, mutta muuten vaihtoehdot ovat varsin rajalliset.

Lisätietoa ja apua yhdistämiseen saa täältä.

Discord saapuu aikanaan myös PlayStationille, mutta toistaiseksi tarkempaa aikataulua tämän tapahtumisesta ei ole tiedossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki