AfterDawn logo

Steam Deck 2 - huhut, aikataulu

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Valven käsikonsoli Steam Deck on myynyt jatkuvasti sellaisella tahdilla, että tuotanto ei ole pystynyt vastaamaan kysyntään mitenkään. Tästä huolimatta huhut seuraavan sukupolven Steam Deck 2:sta ovat jo kiehumassa kovaa vauhtia.

Steam Deck on saattanut onnistua tekemään kaksi mahdottomana pidettyä asiaa: luomaan PC-alalle yhtenäisen standardin, jolla pelien pitää vähintään pyöriä ja toisekseen tekemään Linuxista varteenotettavan pelialustan.

Lue myös: Tällainen on 419 euron Steam Deck

Hypetettyä käsikonsolia joutuu edelleen odottamaan tuskastuttavan kauan: loput viime vuonna tehdyt tilaukset saattavat venyä pitkälle tämän vuoden syksyyn ennen asiakkaalle toimitusta. Lisäksi Valve ei edes myy konsolia vielä muualle kuin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Mutta jo nyt vaikuttaa siltä, että Valve ja AMD valmistelevat käsikonsolille seuraajaa, Steam Deck 2:sta.


Huhujen mukaan tuleva konsoli käyttäisi AMD:n Zen 4 -suoritinarkkitehtuuria sekä RDNA 3 -grafiikkapiiriarkkitehtuuria. Hyppy olisi siis suoraan yli Zen 3 -arkkitehtuurin.

Valven alustavien lausuntojen mukaan kyseessä olisi sama käsikonsoli, ainoastaan sen tehokkaampi versio. Mutta huhut ajoittaisivat uutuuden aikaisintaan vuodelle 2024, joten mitä todennäköisimmin kyseessä olisi nykyisen konsolin päivitys tehokkaampaan.

Spekulaatiomylly tuskin on lähdössä isommin laukalle ennenkuin nykyisen Steam Deckin ennakkotilaukset on saatu asiakkaille ja saatavuus laajenee paikallisille jälleenmyyjille saakka. Mutta se on varmaa, että Steam Deck on jo nyt osoittautunut sen tasoiseksi hitiksi, että jatkoa tullaan näkemään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki