AfterDawn logo

Helsingin yliopistoon kohdistuu bottihyökkäys sosiaalisessa mediassa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Helsingin yliopisto on laajamittaisen bottihyökkäyksen kohteena sosiaalisessa mediassa. Yliopisto tiedotti asiasta omalla Twitter-tilillään.

Yliopiston mukaan sen eri kanavissa toimiviin sosiaalisen median tileihin on viimeisen vuorokauden aikana tullut tuhansia viestejä, sekä julkisina kommentteina että yksityisviesteinä.

Viestit vaikuttavat bottien luomilta, sillä viestit ovat pääsääntöisesti "copy-paste" -viestejä. Viesteissä yliopistoa vaaditaan poistamaan opinto-oikeudet yliopiston venäläisiltä opiskelijoilta.

Yliopiston sometiimin vetäjän mukaan viestien tarkoitus on luoda kuvaa, että Helsingin yliopistossa olisi vallalla venäläisvastainen ilmapiiri. Näin ollen tarkoitusperät saattaisivat palvella Venäjän propagandaa, jossa Venäjä esittää venäläisten olevan uhreina lännessä.


Yliopiston sometiimi kertoo poistavansa kaikki bottien luomat viestit. HS:n haastattelussa yliopiston rehtori Sari Lindblom kertoo yliopiston pyrkivän pitämään jännitteet pois 40 000 ihmisen yhteisöstään. Yliopisto on myös tiedottanut, että ukrainalaiset, venäläiset ja kaikki muutkin opiskelijat saavat toimia yliopistolla vapaasti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki