AfterDawn logo

Poliisi varoittaa: KRP:n nimissä lähetetään huijaussähköpostia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Keskusrikospoliisi varoittaa huijaussähköposteista, joita lähetetään KRP:n nimissä. Poliisin mukaan rikolliset pyrkivät jäljittelemään poliisin käyttämiä sähköpostiosoitteita.

Tiedotteen mukaan viestien sisällöt vaihtelevat, mutta yhteistä niissä on liitteenä oleva PDF-tiedosto ja viestien otsikossa mainitaan "artikla 360". Poliisin mukaan viesteissä on väitetty vastaanottajan syyllistyneen rikoksiin.

Viesteillä rikolliset pyrkivät saamaan haltuunsa pankkitietoja.

"Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa. Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia, sanoo Poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö", rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista.

Poliisi kertoo, että viestin sisältämää liitettä ei tule avata, vaan viesti kannattaa heti poistaa. Muita toimenpiteitä ei tarvitse tehdä. Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut pankkitietojasi, ole yhteydessä välittömästi omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki