AfterDawn logo

NVIDIAn palvelimille murtauduttiin, valtava määrä dataa kaapattiin - murtautujat vaativat NVIDIAlta Linux-ajureita tai vuotavat tiedot

AfterDawn AfterDawn

Näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia joutui hiljattain valtavan tietomurron kohteeksi, jossa yhtiöltä vietiin mm. tietoja tuleviin näytönohjaimiin liittyen. Osa tiedoista on yhtiön kannalta kriittistä, salaiseksi luokiteltavaa tietämystä, joka voisi kilpailijoiden käsiin joutuessaan aiheuttaa yritykselle mittavaa haittaa.

Nyt vuodon takana oletettavasti oleva ryhmä vaatii Nvidialta todella eriskummallisia lunnaita. LAPSUS$ nimellä tunnettu ryhmä vaatii Nvidiaa julkaisemaan näytönohjaintensa ajurit avoimena lähdekoodina - tai muuten..

Etenkin Linux-pelaajien ikuinen hammastenkiristelyn aihe on ollut tilanne, jossa Nvidia tarjoaa mainioita näytönohjaimia, mutta ei julkaise niiden ajureita avoimena lähdekoodina. Nvidian Linuxille julkaisemat, suljetun lähdekoodin ajurit ovat tietysti Linux-fanien ideologiaa vastaan - mutta ne myös rajoittavat kehitystä, kun yhteisö ei pysty parantamaan oma-aloitteisesti ajureita. Ryhmä vaatii myös Windowsin ja Macin ajureiden lähdekoodien avaamista.


Joten Nvidialla on nyt tiukka paikka edessä, suostuako periaatteidensa muuttamiseen vai ottaako riski siitä, että sen yrityssalaisuudet paljastuvat.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki