AfterDawn logo

Ehdotus: Kielletään TV:n kaukosäätimen Netflix-nappi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Ranska on ollut kautta modernin historian suorastaan vainoharhaisen tarkka suojelemaan maan omaa kulttuuria. Ranskalaisilla TV-kanavilla ja radiokanavilla pitää soittaa tietty määrä ranskankielistä musiikkia ja vastaava vaatimus on sittemmin ulotettu myös suoratoistopalveluihin. Mutta kun kuluttajat Ranskassakin tuntuvat valitsevan mieluusti amerikkalaiset suoratoistopalvelut, ollaan maassa kehittämässä uusia sääntöjä.

Yksi tällainen on on maan parlamentin puuhaama lakiehdotus, joka kieltäisi maasta televisiot, joiden kaokosäätimestä löytyy nappi Netflixin avaamiselle.

Ehdotuksen taustalla on halu pelastaa ranskalaiset TV-kanavat, jotka ovat kovaa vauhtia menettämässä asemiaan suoratoistopalveluille, kuten Netflixille, Disney+:lle ja Amazon Primelle. Logiikan mukaan "liian helppo" pääsy suoraan suoratoistopalveluihin on suoraan pois ranskalaisten TV-kanavien katsojamääristä.


Ranska on jo aiemmin kiristänyt televisiovalmistajien säätelyä: maassa tuli tammikuun alusta voimaan laki, jonka perusteella ranskalaisten suoratoistopalveluiden pitää olla vähintään samalla tavalla näkyvissä äly-televisioiden valikoissa kuin kilpailevien amerikkalaisten palveluidenkin.

Se, miten Ranska aikoo onnistua lain käytäntöön viemisessä onkin mielenkiintoisempi kysymys: käytännössä kaikki Euroopassa myytävät televisiot ovat samoja, joten muutos vaatisi kaikkien Euroopassa myytävien äly-televisioiden kaukosäädinten muuttamista - tai erillisiä kaukosäätimiä vain Ranskan markkinoille.

Netflix-nappi ilmestyi kaukosäätimiin Yhdysvalloissa jo vuonna 2011 ja Eurooppalaisiin äly-televisioihin painike ilmestyi vuonna 2015.

3 KOMMENTTIA

Dafly1/3

Taas yksi syy lisää boikotoida pöyhkeätä Ranskaa. En aio sinne koskaan matkustaa.

Hananen2/3

Kyllähän Ranskalaisilla on ihan oikea idea siinä. Se on aivan hyvä kysymys, että miksi paketista ostetun, kenties aasiassa valmistetun, television mukana ei tule Canal+ nappia. Eikä edes muitakaan toisten tv-kanavien nappuloita!

Siinä on ihan oikeasti jotakin vikaa nyt jos television mukana tulee joku amerikan-firman painike. En minä ainakaan mitään Netflixiä katso. Se voisi olla vaikka yleismallinen ohjelmoitava "pika-toiminto-painike" mielummin. Sittenhän se olisi hyvä.

OneMember3/3

Vaikka sain "sievän" (riisuttu miltei turhaksi) kapulan ostaessani 4K television puolitoista vuotta sitten, niin ensimmäinen lisäosa jonka halusin ostaa oli yleiskaukosäädin.
Hyvä ja monipuolinen yleiskaukosäädin voitta suurimman osan laitteiden mukana tulevista 10-0.

Tuossa yleiskaukosäätimessä minkä hankin on ihan oma nappi joka avaa APP-luettelon jossa kaikki kiva löytyy (Spotify, Netflix, Disney, YouTube, Areena, NAS...).
Olettaisin tuon tapaisen napin korvaavan suoraan tiettyyn sovellukseen littetyn napin Ranskan alueella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki