AfterDawn logo

K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteiden hinnoittelu muuttuu minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen kesän aikana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kesko on tiedottanut muutoksesta K-Latauksen hinnoittelun suhteen, sillä peruslatauspisteiden ja uusien suurteholatauspisteiden kohdalla hinnoittelu muuttuu minuuttiperusteisesta kilowattituntiperusteiseksi (kWh). Keskon mukaan tämä muutos on asiakkaiden runsaasti toivoma.

Uusi hinnoittelu koskee kaikkia K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteitä. Peruslatauspisteillä uuteen hinnoitteluun siirrytään 1. heinäkuuta alkaen. K-Latauksen ensimmäiset suurteholatauspisteet avautuvat kesäkuussa, ja ne ovat alusta alkaen kWh-perusteisesti hinnoiteltuja. Pikalatauspisteillä latauksen hinta perustuu jatkossakin latauksen kestoon.

Uusi hinnoittelu:

  • Peruslataus K-Latauksen asiakkaiksi rekisteröityneille: 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/min
  • Suurteho: 0,30 €/kWh ja 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/min
  • Pikalatauspisteiden hinta pysyy samana kuin aikaisemmin
  • Rekisteröitymättömät asiakkaat maksavat jokaisella pisteellä lisäksi yhden euron suuruisen aloitusmaksun


Muutosta perustellaan sillä, että eri autot kykenevät ottamaan sähköä vastaan eri nopeuksilla, eli osa autoista ehtii ladata sähköä samassa ajassa enemmän kuin toiset.

"Seuraamme palautteita tarkasti, ja siirtymä kWh-perusteiseen hinnoitteluun on noussut monien toiveissa esille. Tästä syystä uskon, että muutos on asiakkaillemme mieluisa", K-ryhmän autotoimialan Palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo.

"Jatkossa asiakas maksaa perus- ja suurteholatauspisteillä aina ensisijaisesti ladatun sähkön määrästä, ei lataukseen kuluneesta ajasta. Tämä tekee latauksesta tasapuolisempaa autoilijoiden kesken, ja palvelee erityisesti hybridiautoilla ajavia asiakkaitamme"

Tiedotteessa huomautetaan, että maksamiseen tai itse lataamiseen hinnoittelu ei aiheuta muutoksia.

Lataaminen perus-, pika- ja suurteholatauspisteillä onnistuu jatkossakin K-Lataus-mobiilisovelluksen tai erikseen tilattavan, käyttäjätiliin liitettävän K-Lataus-tunnisteen avulla.

K-Latauksella on Suomessa yhteensä 78 latausasemaa. Peruslatauspisteitä on 274 ja pikalatauspisteitä 109. Vuonna 2021 avattavat uudet latausasemat painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin, joista ensimmäinen aukeaa Kuusamoon kesäkuussa.

Aiheeseen liittyvää:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki