AfterDawn logo

Huuhaa ampui itseään jalkaan: "5G-suojat" ovat radioaktiivisia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailma on pullollaan mitä mielikuvituksellisimpia salaliittoja. Jostain syystä viimeisen parin vuoden aikana etenkin 5G-teknologia on ollut monen, varsin villinkin, salaliittoteorian osana.

Yleisesti ottaen 5G:n väitetään aiheuttavan syöpää, vaarantaen sikiöitä, aiheuttavan koronaa ja kaappaavan ajatukset hallitusten kuunneltavaksi. Perussettiä.

Joten luonnollisesti netin epämääräisempiin nurkkiin on pesiytynyt myös tästä huuhaasta rahaa takovia tahoja.

Hollannin säteilyturvallisuudesta vastaava viranomainen ANVS tilasi netistä nipun erilaisia "5G-suojiksi" mainostettuja tuotteita. Ostoslistalta löytyi mm. riipuksia ja "negatiivista ionisäteilyä välittäviä" koruja ja jopa unimaskeja, joiden väitetään ehkäisevän 5G:n kuvitellut haitat.

ANVS:n tutkimuksissa paljastui, että kyseiset tuotteet olivat käyttäjälleen vaarallisia.


Tarkalleen ottaen "5G-suojat" välittivät ionisäteilyä, joka mm. vaurioittaa ihmisen soluja. Sen sijaan 5G:n radiosäteily on todettu useissa tutkimuksissa vaarattomaksi ihmisille.

Tokihan on itsestään selvää, että netin salaliittoteoriaämpärin pahnanpohjimmaiset kääntävät nämäkin löydökset osoitukseksi siitä, miten hallitukset haluavat "suojat" pois markkinoilta. Toki, kannattaa samaan aikaan myös pohtia: "tienaako joku tällä salaliittoteorian levittämisellä jotain?". Koska vastaus on usein "Kyllä tienaa".

Aiheesta uutisoivat aiemmin mm. The Guardian sekä Mikrobitti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki