AfterDawn logo

Firefoxin suosituimmat lisäosat vuonna 2021 - kärjessä kaksi mainosblokkeria

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Mozilla on paljastanut hieman tietoja Firefoxin vuoden käytetyimmistä lisäosista.

Mozillan mukaan noin kolmasosa Firefoxin käyttäjistä on asentanut lisäosan selaimeen. Yhteensä lisäosia ja teemoja asennettiin vuoden aikana selaimeen 127 miljoonaa kertaa.

Eniten vierailuja Firefoxin lisäosa-sivulle tehdään Kiinasta. Toisena tulee Yhdysvallat. Muut sijat menevät Saksalle, Ranskalle ja Venäjälle. Venäjällä 60 prosenttia Firefoxin käyttäjistä on asentanut lisäosan, joka on ylivoimaisesti korkein alueellinen prosenttiosuus.

tilastoja vuoden aikana asennetuista lisäosista firefoxissa

Suosituimman lisäosan tittelistä kamppailee kaksi mainosten estämiseen tarkoitettua lisäosaa. Suosituin määritellään Firefoxissa keskimääräisiä päivittäisiä käyttäjiä tarkastelemalla koko vuoden osalta.


Kärkipaikkaa pitää hallussa Adblock Plus, jolla on keskimäärin 6 134 231 käyttäjää päivittäin. Toisena tulee 5 011 974 käyttäjällä uBlock Origin.

Mozillan mukaan uBlock Origin on vuoden aikana saanut enemmän käyttäjiä ja pienentänyt kaksikon väliä, joten se voi ottaa kärkipaikan vuoden 2022 aikana.

Firefoxin suosituimpien lisäosien listalle on päätynyt myös kaksi lisäosaa, jotka suojelevat käyttäjän yksityisyyttä. Mozillan omalla Facebook Container-lisäosalla on 1 740 395 käyttäjää ja Chostery-lisäosalla 1 167 938 käyttäjää. Lisäksi listalle on valittu muutamia innovatiivisia lisäosia tältä vuodelta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki