AfterDawn logo

Samsungin edullisessa Galaxy Tab A8 -tabletissa on 10,5 tuuman näyttö ja aiempaa parempi suorituskyky

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung julkaisi uuden Galaxy Tab A8 -tabletin. Tämä edullisen hintaluokan laite saapuu Suomessa myyntiin tammikuun alussa.

"Nykymaailmassa, jossa etätyöstä ja -opiskelusta on tullut normi, tabletti on noussut yhä tärkeämpään rooliin. Tabletti on käytännöllinen niin kotona kuin tien päällä, ja koska yhä useammat ihmiset käyttävät tabletteja videopuheluihin, verkkoluennoilla, pelaamiseen ja suoratoistoon, olemme luoneet Galaxy Tab A8:n näiden olosuhteiden perusteella koko perheen sekä myös yrityskäyttäjien tarpeisiin", kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Tab A8 sisältää 10,5-tuumaisen TFT-näytön 16:10-kuvasuhteella ja 1920 x 1200 resoluutiolla. Ääntä esimerkiksi elokuvien katseluun tuottaa neljä Dolby Atmos -kaiutinta.

Galaxy Tab A7 -malliin (2020) verratessa Tab A8:n luvataan tarjoavan 10 prosenttia paremman suorituskyvyn. Sisäistä tallennustilaa saa 32 tai 64 gigatavua ja sitä voi laajentaa microSD-muistikortilla jopa teratavun verran. Keskusmuistia on 3 tai 4 gigatavua.


Virtaa toimintoihin antaa 7040 mAh akku ja se tukee 15 watin latausta. Lataus tapahtuu USB-C -liitännän kautta.

Laite painaa 508 grammaa.

Galaxy Tab A8 tukee kahden sovelluksen samanaikaista käyttöä Multi-Active Window -ikkunan kautta. Ohjelmiston osalta laite toimii yhteen muiden Samsung-laitteiden kanssa eli esimerkiksi linkkejä ja kuvia voi jakaa vaikkapa Samsungin älypuhelimeen. Ohjelmisto perustuu kuitenkin vanhempaan Android 11 -käyttöjärjestelmään. Google on julkaissut jo esimerkiksi tabletteihin tarkoitetun Android 12L -version.

Galaxy Tab A8 tulee Suomessa saataville tammikuun alussa. Sen värivaihtoehdot ovat Grey, Silver, ja uusi Pink Gold -väri.

Hinnat:

  • Galaxy Tab A8 3/32Gt Wi-Fi 249€
  • Galaxy Tab A8 3/32Gt LTE 299€
  • Galaxy Tab A8 4/64Gt Wi-Fi 279€
  • Galaxy Tab A8 4/64Gt LTE 329€

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT