AfterDawn logo

Microsoft muuttaa Teams -alustan 3D-virtuaalimaailmaksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Pandemian aikana Microsoftin Teams-alustasta on tullut monen toimistotyöläisen arjen yksi tärkeimmistä sovelluksista. Sen kautta firmojen videopalaverit ja sisällön jako on hoidettu, kun maailma on siirtynyt pakon edessä yhdellä rysäyksellä etätyöhön.

Mutta Microsoft haluaa, että Teams olisi muutakin kuin firmojen videoneuvottelualusta: yhtiö aikoo muuttaa Teamsin virtuaalimaailmaksi. Tarkalleen ottaen muutos tapahtuu siten, että ensi vuoden alkupuolella Microsoftin olemassa oleva virtuaalimailman alusta Mesh tuodaan osaksi Microsoft Teamsia.

Microsoftin visiota tulevaisuuden etäpalaverista

Mesh tuo mukanaan tuen 3D-hahmoille, HoloLens-virtuaalilaseille ja lisätyn todellisuuden ratkaisuille. Uuteen uljaaseen firmojen virtuaalimaailmaan voi osallistua myös omasta kotitoimistosta, ilman virtuaalilasejakin, sillä virtuaalimaailmaan voi luoda oman 3D-avatarin, jolla uudessa metaversumissa seikkaillaan.

Microsoftin visiota tulevaisuuden etäpalaverista

Microsoftin mukaan yhtiö haluaa piristää ja parantaa etätyöskentelyn tapoja uusilla ominaisuuksilla. Käyttäjä voi osallistua Teams-palavereihin jatkossakin pelkällä vanhalla kunnon videolla, mutta hän liittyy kuitenkin videollaankin osaksi kokouksen omaa metaversumia, jossa jotkut osallistujat voivat olla mukana virtuaalilasien avulla, osa 3D-hahmoilla, osa vain pelkällä videolla.

Alla Microsoftin esittelyvideo uudesta Teamsin metaversumista:


Uusi palvelu kuuntelee myös keskustelijan ääntä ja käyttää tekoälyä äänen muuttamiseksi 3D-hahmojen kasvonliikkeiksi. Ja luonnollisesti puheenvuoroa pyydettäessä hahmot nostavat käden pystyyn, kuten Teamsissa nytkin - tällä kertaa vain konkreettisesti.

Uudet ominaisuudet saapuvat Teamsiin vuoden 2022 ensimmäisellä puolikkaalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki