AfterDawn logo

Chrome sai vihdoin virallisen PDF-editorin, toimii myös Edgessä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Siinä missä monet muut 1990-luvun webissä käytetyt tekniikat ovat kadonneet historian aamunkoittoon, on PDF säilyttänyt paikkansa julkaisukelpoisten asiakirjojen de facto -standardina. Mutta suosituimmille selaimille on tähän saakka puuttunut virallinen PDF-tiedostojen muokkaustyökalu.

Nyt asiaan on vihdoin saatu korjaus, kun PDF:n taustalla oleva Adobe on julkaissut ilmaisen, virallisen PDF-tiedostojen muokkaukseen tarkoitetun lisäosan Googlen Chromelle sekä Microsoftin Edgelle.

Adobe kertoo blogijulkaisussaan tarkemmin uuden muokkaustyökalun toiminnoista. Käytännössä uusi lisäsosa ei mahdollista täyttä PDF-tiedostojen muokkausta, mutta tarjoaa kuitenkin ne useimpien näkökulmasta tärkeimmät toiminnot.

Lisäosan avulla PDF-tiedostot voidaan allekirjoittaa, niitä voidaan kommentoida - ja tietysti niitä voidaan myös tulostaa lisäosan avulla. Selainten omiin, sisäisiin PDF-ohjelmiin nähden mahdollisuudet editointiin ovat selkeästi laajemmat.


Uuden lisäosan voi ladata Chromelle täältä. Myös Edgelle lisäosa voidaan asentaa samasta osoitteesta, Edgen omasta lisäosien palvelusta Adobe Chromea ei vielä löydy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT