AfterDawn logo

R-kioski avasi ensimmäisen ilman henkilökuntaa toimivan R-kioski Go! -myymälän Helsingissä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

R-kioski on tänään tiistaina avannut Helsingin Viikissä uudenlaisen, ilman henkilökuntaa toimivan R-kioski Go! -myymälän.

24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva myymälä edellyttää alkuvaiheessa asiointia varten R-kioski Go! -sovelluksen lataamista puhelimeen.

Sovelluksen avulla asiakas pääsee sisälle ja ulos kioskista sekä maksaa ostoksensa.

Kioskin kattoon on asennettu sensoreita. Nämä tunnistavat asiakkaan valitseman tuotteen ja lisää sen automaattisesti sovelluksen ostoskoriin. Jos asiakas muuttaa mieltään, hän voi palauttaa ostoksen hyllyyn, ja tuote poistuu automaattisesti ostoskorista.

Tiedotteen mukaan tuotevalikoima on laaja, mutta myynnissä ei ole tupakkaa, alkoholia eikä Veikkauksen pelejä.

"Koska henkilökuntaa ei ole, on kioskeissa huolehdittu turvallisuudesta muun muassa opasteilla ja valvontakameroilla. Kioskista vastaa oma kauppiaansa ja asiakaskaspalvelu auttaa puhelimitse ongelmatilanteissa. Kioskin porteissa on hätäkatkaisu, joten kukaan ei jää jumiin kioskiin", kertoo R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen.


Uudenlaiset, enemmän teknologiaa käyttävät itsepalvelukioskit eivät korvaa tavallisia R-kioskeja. Niiden avulla voidaan kasvattaa R-kioskien verkostoa siellä, missä asiakasmäärät eivät ole riittäviä tavalliselle kioskille tai tilat eivät sovellu siihen.

Viikin kioski on ensimmäinen. Sen perusteella saatujen tietojen avulla harkitaan uusien miehittämättömien kioskien perustamista.

"Uuden konseptin lanseeraaminen on aina kiehtovaa. Tämä onkin testilaboratorio, mutta kyllä Viikin kioskin avaaminen perustuu myös taloudelliseen kannattavuuteen. Itsepalvelumyynti on ajankohtainen muissakin REITAN-maissa. Ruotsissa avattiin kesällä kaksi Pressbyrån Go -miehittämätöntä kioskia, jotka hyödyntävät samaa teknologiaa kuin me Suomessa. Kokemukset ovat siellä olleet erittäin positiivisia", Rissanen kertoo.

Erilaisia miehittämättömiä myymälöitä on nähty jo muitakin Suomessa. Esimerkiksi Neste avasi Helsingissä Easy Deli -automaattikaupan viime vuonna.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

Mutta miten tuo tekniikka havaitsee jos asiakas poistuu maksamatta, lukkiutuuko ovet estäen poistumisen poliisin saapumiseen asti.


...ja samaan aikaan ihmetellään miksi maassa on työttömiä...

Myyjiltä lähtee työpaikat koska automaattikassat hoitavat työn ilman henkilökuntaa, liikennettäkin kovaa vauhtia digitalisoidaan ja mennään siihensuuntaan että ratikat, junat ja bussit kulkevat kohta ilman kuljettajia jolloin kuljettajilta lähtee työpaikat.

Mutta... koska ollaan suomessa niin sehän taitaa olla ainoastaan työttömiski joutuvien oma syy että ovat joutuneet työttömiksi, koska he ovat laiskoja eivätkä halunneet mennä töihin?!?! (kuten siniväriset puolueet jatkuvasti kannattajineen paasaa)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki