AfterDawn logo

Roomba j7+ robotti-imuri kiertää koirankakat, johdot ja muut esteet

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Uutisoimme jo pari päivää sitten uudesta Roomban robotti-imurista, jonka tiedot olivat vuotaneet julkisuuteen. Nyt imuri on julkistettu myös virallisesti - ja se tulee myyntiin myös Suomessa.

Uutuus kantaa mallinimeä Roomba j7+ ja se korvaa mitä ilmeisimmin Roomban mallistossa yhtiön tämän hetken yhden huippumalleista, arvostelussamme aikanaan täydet viisi tähteä saaneen Roomba i7+:n.

Uutuusrobo noudattelee Roomban perinteistä muotokieltä, eli robo on kiekon muotoinen, helposti Roomban tuotteeksi tunnistettava tapaus. Imuria myydään kahtena eri versiona: Roomba i7 ja arvokkaampi Roomba j7+. Eroa kahdella mallilla ei ole muutoin lainkaan, mutta plussamallin mukana toimitetaan pölysäililön itsestään tyhjentävä lataustelakka. Kyseinen telakka on saatavilla jo nyt useisiin Roomban malleihin, joten tässä ei ole sinänsä mitään uutta.

Isoin uudistus koskee koneoppimista. Roomba j7+:ssa on siirretty aiemmin robotin päällä oleva navigointikamera laitteen kylkeen, jossa se havainnoi jatkuvasti lattialla lojuvia esteitä. Kun kamera havaitsee esteen, se tulkitsee koneoppimisen avulla sitä, onko kyseessä mahdollisesti este, joka kannattaisi väistää.

Yhtiö kertoo lehdistötiedotteessaan, että Roomba j7 osaa tunnistaa uuden koiranpennun lattialle vääntämät haisevat yllätykset, lattialle unohtuneet sukat ja kännykän laturijohdot. Eli kaikki ne esteet, joihin robotti-imurit tyypillisesti jumittuvat kiinni.

Esteet tunnistava teknologia kulkee nimellä PrecisionVision ja se yhdistyy osaksi Roomban valmistajan iRobotin laajempaa tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävää iRobot Genius-järjestelmää.

Alla Roomba j7+ suomenkielinen esittelyvideo:


Aivan halvalla uutukainen ei tule irtoamaan, sillä maahantuoja on kertonut Roomba j7 perusmallin maksavan 799 euroa ja Clean Base-telakalla varustetun Roomba j7+ hinnaksi on kerrottu 1099 euroa. Hinnat sinänsä ovat samaa tasoa kuin aikanaan Roomba i7+ julkistuksen yhteydessä.

Roomba j7+ telakassa

Roomba j7+ päältä

Roomba j7+ pohjastaMuotokielen osalta Clean Base -telakka on madaltunut aiemmista malleista merkittävästi, mutta muutoin isompia uudistuksia ei kuvien perusteella ole tapahtunut.

Aiemmin uutisoimamme budjetti-Roomba, Roomba i1 ja sen sisarmalli Roomba i1+ ovat edelleen tulossa, mutta niiden julkaisua on lykätty myöhemmäksi globaalin komponenttipulan takia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki